arızalı buzdolabı hk.

aisik

Üye
Katılım
24 Nis 2012
Mesajlar
62
Puanları
1
Arçelik 5283 NEB arızası: Çalışırken uzun bir müddet sonra PAT diye birşey patlıyor ve şalteri attırıyor. Mahalleden tamirci geldi gazı bitmiş dedi. Elektronik kartından hiç bahsetmedi bile.. Elektronik kartında bir sıkıntısı olabilir mi? r134a gazmış gazı, 150 lira dedi gaz doldurmaya. Nasıl fiyatı sizce? Çabuk cevap yazarsanız sevinirim.
 
adam biraz eski kafalı, dedim ki: ben elektronikçiyim! abi bu motorun elektronik devresi ile hiç bi bağlantısı yok??
kartında bi röle, transistör, tristör yanmış olamaz mı? adam dedi, o ne ki?? :) adam dolabın çalışmasını güzelce anlattı,
ben elektronikçiyim dedim. bunu duyunca daha iştahlı anlattı! adam eski tip, elektronik olmayan dolaplar gibi anlattı,
mekanik termostat falan.. dedim abi peki motoru süren ne? karttan gelmiyor mu motora enerji?
adam son dediği söz: ne yaparsanız yapın bunun gazı bitmiş! gazı bittiği için çook uzun sürede soğutuyor, otomatiğe geçemiyor..
motor çok uzun çalışıyor, motor şişiyor ve şalteri attırıyor. önce gazı doldurulacak, sonra başka arızaları aranacak.. sizce??
 
Motoru ,sargılar arası ve sargı gövde arası ölçüm yapın. Motorda sorun varmı önce onu tesbit edelim.(Sargıların presbantları eridiyse gövdeye kaçak yapabilir. ) Elektonik kartın güç bölümüne bir bakın.(motor giriş bölümüne)
 
Son düzenleme:
motorun gazı bitmemiş. adama 150 lira verecektik gazını değiştirecekti ondan sonra ben gazını değiştirdim diyecekti! yetkili servise verdik, içinden 2 parça değişmiş, biri kondansatör gibi birşey diğeri röleye benziyor.. 75 lira parça parası + 25 lira işçilik toplam 100 liraya maloldu. ilgi gösteren herkese teşekkürler..
 
içinden 2 parça değişmiş, biri kondansatör gibi birşey diğeri röleye benziyor..
Üzerlerinde değerleri yazmıyormu. Elinizdeyse resimlerini ve değerlerini paylaşırmısınız . Aynı sorunu yaşayacak arkadaşlar için bilgi olur.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,587
Kullanıcılar
449,926
Son üye
StratoMaster

Yeni konular

Geri
Üst