arıza yardım

Arkadaşlar arızayı neredeyse çözdüm
Gevsek bır adet nötr bağlantısı varmıs düzelttim .
Ardık gerilim düşmüyor.
Ancak a1 rolesı hala cekmıyordu. Proje de gördüğünüz fotoseiı (reflektör lu) degıstırm. Roleyı tam cektıremedı. Baska deneyecem fotoselim yoktu bende proxımıty swıtch taktım. Metale yaklastırdıgımda photocelden beklediğim şeyi yaptı. Yanı yenı fotosel bıle roieyı cektıremıyor. Role çekip çekip bırakıyor sinek vızıltısı gıbı . Ancak p.s sorunu çözdü. O da orada kullanılamaz. Durum bu. Belkı benzer problem yaşayan olmustur .
Photocei 100 ma
P. S 200 ma
Bundan olabılır dıye düşünüyorum
Fotoselin kahve rengi ve mavi kablolarına gelen voltajı ölç daha sonra fotoselin çıkış ucu olan siyah kabloyunun voltajını ölç fotosel pnp ise siyah kabloyu 0 volt yani eksi uçla ölç eğer NPN se + yani +24 le ölç makinede iki tane power suplly olabilir mi?Eğer iki tane power suplly varsa 0 voltları yani - kutupları köprüle sakın +24 leri birleştirme yakarsın power supply ve makineyi unutma dikkat et başka power suplly var mı sanırım var gibi geldi bana
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Hocam şöyle izah edeyim. Sensör kablosu diye bir şey yok.
4 pinli tak çıkar hazır kablo mevcut. Sadece fotoseli takıyorum pnp no bu arada. Röleyı çektiremiyor. Çıkış voltajı 24 vOltu bulamıyor. Ancak photoceli sokuyorum. Aynı kabloyu p.s taktım. P.s de no pnp. Aynı yerden ölçtüm. P.s önüne bir metal yaklaştırdüm. Uçlar arasında 23 volt gördüm ayrıca canavar gibi çektiriyor röleyı.
3 tane photocel de böyle yaptı. 2 si sıfır.
Tek fark
Photocel 100 mA
P.s 200 mA idi.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,169
Mesajlar
915,620
Kullanıcılar
449,933
Son üye
selcukbatman54

Yeni konular

Geri
Üst