Arçelik rezistans ısınmama

mnahit

Üye
Katılım
20 Mar 2009
Mesajlar
17
Puanları
1
Merhaba ustalarım. Bu hafta başında bir gece 3 sularında makina çalışırken durmuş, sürekli su alıyor, kapağından orasından burasından boşaltır halde yakaladım. Kapattığım halde su kesmedi, fişini çektim gene sular akıyor. Su girişindeki vanayı kapatarak durdurabildim.

Su girişinin durmama nedeni değildi ama su tahliye motorunu söktüm, 220 verince bazen çalışıyor bazen çalışmıyordu. İçini söktüm kir pasını temizledim. Çalışır hale geldi. Onu sökerken kazana su alırken basınçla suyu kapatan mekanizmaya da bi el atayım dedim. O körük bağlantısında eski 10 kuruşlardan bir tane sıkışmış, kim bilir kaç senedir oradaydı, onu çıkarttım. Hava alma mevzusunu da hallettikten sonra makina normal çalışmaya başladı. Herşey yolunda gidiyordu ancak bir iki yıkama sonra makinanın suyu ısıtmadığını farkettik.

Arka kapağı söküp rezistans bağlantılarını kontrol etim. Soketler yerinde sağlamdı ama ortadaki sarı renkli topraklama soketi çıkık haldeydi onu da yerine taktım gene ısınmadı. Kontrol kalemiye rezistans canlı uçlarına baktığımda, her ikisinin de tam parlak (220 v) olmasa da yarı parlak (100 volt civarlarıdır herhalde) yandığını gördüm.

Kumanda panelinden ısı ayarını açsam da kapatsam da (röle sesi galiba) kontrol kalemi aynı sönüklükte yanıyor. Başka neyi kontrol edeyim?

Tavsiyeleriniz için teşekkürler..
 
Rezistans omajını ölçmeniz ve rezistansa harici 220 verip amperini ölçmeniz çalışıp çalışmadığını az çok fikir verdirir.

220 veremezseniz megerle denemek lazım.
 
Aynen.. 220 bağladım epey bekledim hiç bi ısınma farketmedim. Kazanın altındaki körüğü söküp rezistansa ulaşarak da ısınmadığını gördüm. Yarın da pazar, ne güzel...
 
Arkadaşlar, yedek parça almak için tavsiye edeceğiniz bir yer var mı?

Bir siteden sipariş vermiştim, yılbaşından sonra gönderebiliriz dediler, iptal etmek zorunda kaldım.

Bir pompa, bir rezistans, bir de kazan üstü körük almam lazım. Bahçelievlerde oturuyorum. Güngörende çalışıyorum. Elden nereden alabilirim?

Reklama filan giriyorsa özelden yazınız. Şimdiden teşekkürler.
 
Sitelerden mi alalım, tavsiyeniz yok mu? Makina soğuk yıkıyor şu an...
 
Ankara'da oturuyorsan Ulus'ta 1001 çeşit mağazası var rezistansı 15 -20 Tl arası alabilirsin. Servisten alıp kendim takayım diyorsan servis montaj masrafını da ekleyip öyle satıyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,266
Kullanıcılar
449,843
Son üye
hvncrblt

Yeni konular

Geri
Üst