Arçelik 6040 E Bulaşık Makinesi Arızası

Dınlama sesi motordan geliyor devreye girmesi lazım giremediği için ötüyor 1. Motorun kapasitörü değer kaybetti 2. Motorun sargısı yanık 3. Motorunuz sıkışmış
Motor üzerindeki kondansatorü değiştirdim problem çözüldü. Teşekkür ederim.
 
Merhaba, benim 6040e makine de kurutma aşamasında kaldı. Açma kapama düşmesi ile kapattım. Şimdi ise ilk açılışta su tahliye ya da su alma sesine benzer bir ses geliyor ve sürekli bu ses devam ediyor. Çalıştırma düğmesine ile program kapatılsa da açılsa da aynı ses devam ediyor ve yıkamaya bir türlü geçmiyor. Forumu okuduğum kadarı ile ventilden olabilir diye düşünüyorum. Başka bir problemi olmuş olabilir mi?
 
alt tabanda su birikmesi olduğu için taşma sivici aktif sürekli pompa motoru devrede tutuyor. mkinayı geriye doğru hafif yatırın alt tabandaki suyu boşaltıp makinayı çalıştırın makine notrmal çalışmaya başlayacaktır.su alıp yıkamaya geçince su kaçağının nereden olduğunu kontrol ederek bulun genellikle tahliye hortumunun tahliye pompasının bağlı olduğu noktadan hortum yırtıldığı için su kaçırmaktadır.
 
bakımcıı ustam çok teşekkür ediyorum. Sorun sudan kaynaklanıyormuş. Makinenin arkasını açtım ve bu şekilde çalıştırdığımda resimdeki yerden su kaçırdığını gördüm. Buradan su akıtmasının sebebi ne olabilir ve nasıl tamir edebilirim.


upload_2017-5-2_13-39-13.png
 
kazan delik değilse tuz kutusunu kazana bağlayan plastik somun gevşemiş olabilir.tuz koyduğun kapağın altındaki plastik somunun sıkı olup olmadığını kontrol edin.eğer somun gevşekse somunu sıkın.somunda gevşeklik yoksa kazanda delik olabilir kontrol edin.
 
Ustam siz söyleyince içini kontrol ettim. Makinenin yıkama bölümündeki tuz koyma bölümünün kenarındaki dönen somunu çevirdiğimde kırıldığını fark ettim.. bakımcıı ustam ilginizden dolayı çok teşekkür ederim.
 
somunun ayrı satıldığını zannetmem bulamazsan haber et yardımcı olayım.tel:*****
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhabalar,
Arçelik 9485fl ankastre bulaşık makinası kapak kapatıldığında evin sigortası atıyor. Kapağı açıp sigortayı kaldırdığımda makinada enerji var fakat kapagı kapatır kapatmaz sigorta atıyor. Arıza neden kaynaklanıyor olabilir.
Yardımcı olursanız sevinirim.
 
Ön kapagı söktüm kapak switch butonuna birkaç kez basıp tekrar yerine taktım makina çalıştı. 55 dakikalık program 27 dk kala tekrar sigorta attı. Gene aynı şekilde kapağı kapatınca atıyor.o şekilde bıraktım bir müddet sonra baktım altından su damlamaya başladı.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,545
Kullanıcılar
449,912
Son üye
mavilacivert11

Yeni konular

Geri
Üst