arçelik 6030e bulaşık makinesi arızası acil yardım

mercan50

Üye
Katılım
14 Kas 2012
Mesajlar
4
Puanları
1
selam arkadaşlar arçelik 6030e bulaşık makinem yine sorunlar yaratmaya başladı şu an çalışmıyor ilgilenen arkadaşlara sorunu anlatayım inşallah çare buluruz bu makine önceleri kaçak akım sigortasını attırıyordu makineyi kontrol ettim kapaktan su kaçağı yapmış 220 Şebeke girişindeki kondesötör gibi bir parça arızalanmış o parça attırıyormuş sigortayı o parçayı iptal etim direkt bağlantı yaptım ama bu seferde makine çalışmıyor başlat/dur/iptal düğmesine 5veya6 saniye uzun basılı tutarsam yıkama ve bitir ışıkları yanıyor makineden zayıf bir ses geliyor su falan almıyor düğmeyi bırakırsam yıkama ışığı yanıyor ama makinede hiç bir harket olmuyor arıza bundan ibaret inan blktım bu makinadan ama şu an maddi durum sıkıntısı oldu için bu makinayı bir müddet daha kullanmamız gerekecek daha olmadı hanım eski usüle devam elle yıkama :) ilgilelen ustalarıma şimdiden taşeşkkürler.
 
SU ALIŞ VENTİL ARIZALI YADA ÇEŞME ARIZALI MAKİNA SU ALAMIYOR
 
Pompa ya bak icinde bisey olabilir ondan sonra abinin dedigi gibi ventile bak

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
O parçayı nasıl oluyor da iptal ediyorsunuz buna anlam veremedim. Süs olsun diye mi koymuşlar kond. benzer parça dediğinizi.
Lütfen böyle bilinçsizce parçaları iptal etmeyin makinenizi daha büyük sıkıntılar bekler.
 
aynı makına bendede var benımkıde detarjanı kafasına gore alıyor
arka arkaya 3 kez makınayı calıstırdıgımız oluyor ama bzde ıdare edıyoruz bakalım sonucta hala arada da olsa yıkama yapıyor:)
 
Merhaba arkadaşlar bu makineler sanırım kartında arıza oluyor kartı 60 tl değiştirebilirsiniz ,

Benim makinede ısıtma yapmıyordu
Rezistansı çıkarıp dışarda çalıştırdım sorun yoktu , elektronik karta baktım sorun görünmüyordu söktüm , yeni kart alacaktım incelerken siyah rölenin hafiften eridiğini gördüm , 4 tl ye bu röleden alıp değiştirdim , makine şu anda ısıtıyor sorun halloldu ,

Tabi forumda okuduğum bilgiler çok faydalı oldu . Emeği geçenlere teşekkürler.
 
Makine girişindeki bahsettiğiniz cihaz parazit filtre kondansatörüdür makine çalışırken ortaya çıkan yüksek frekans (parazit) 'in elektronik cihazlara zarar vermemesi için filtre amaçlı konulur direk bağlandığında çalışmasına engel bir durum oluşturmaz. Kondansatör patlaması ile birlikte makinede başka bir arıza da oluşmuş anlaşılan.
Öncelikle beyaz eşya yedek parça ürün satan yerlerden uygun fiyatta olan parazit filtre kondansatörünü alıp değiştirin. Sonra kontrolü kolay olan tahliye pompası, ventil gibi parçaları kontrol edin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,255
Kullanıcılar
449,842
Son üye
hpysu

Yeni konular

Geri
Üst