arçelik 5280 nf buzlanma yardım

stacerdeli

Üye
Katılım
4 Ağu 2015
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
44
merhaba arkadaşlar 10 yıllık 5280 no frost buzdolabımda evapratör buzlanıyor bir müddet sonra tahliye deliği tıkanıyor ve alt bölme soğutmamaya başlıyor. buzluk kısmını açıp evapratörün buzlarını saç kurutmayla eritiyor kurutuyor tekrar çalıştırıyorum 2 - 3 haftadan sonra aynı olay tekrar ediyor. bu bölmedeki tahliye kanal ısıtıcısını değiştirdim ancak durum gene aynı sorun ne olabilir? kart yada sensör olabilir mi? ayrıca eritme işlemini yapıp buzdolabını çalıştırdığımda buzdolabı normal olarak belli bir süre çalışıp belli bir süre duruyor.şimdi sensörün , ısıtıcının yada kartın arızalı olduğunu nasıl anlarım tarif ederseniz ölçme işlemi yapabilirim.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
termostat attığı zaman ısıtıcının devreye girmesi gerekiyor.kaç dk bir termostat atıyor
 
No frost buzdolaplarinda arcelik genelde timer motoru kullanir. Sizin dolabinizda bu motor arizalanmis olabilir. Bu nedenle buzdolabi gunluk defrosta girmiyor ve buzlari eritmiyor olabilir.

Buzdolabinizin defrost sistemini kontrol ediniz. ( Varsa defrost timer motoru yoksa elektronik karti. )
 
Buzdolabında Bosch 'dan şaşmayın problem yaşamayın ;)
 
Bunlarda ayrıca defrost timer motoru yok bildiğim. Kartıda resmini ekkedim. Ama normalde yani buzu çözdürdüğümde belli aralıklarla çalışıp duruyor ne zaman ki buzlanma oluyor makina sürekli çalışmaya geçiyor aşağıya soğuk hava iletemediği için.
 

Ekli dosyalar

  • 20150804_141943.jpg
    20150804_141943.jpg
    2.1 MB · Görüntüleme: 76
Defrost timer i yoksa rezistans uclari kartami giriyor. Resime baktim ama net goremedim.

1 Defrost rezistansini devreye alan role varsa role arizali olabilir.
2 Defrost icin buzlanmayi hisseden evap sensoru arizali olabilir.
3 kart arizali olabili

Bir sey daha sorayim defrost rezistansi arizalimiydi degistirdiniz? Su anki rezistansiniz calisiyor mu ? Acik devre olup kartiniz saglam rezistansiniz bozuk olabilir.

Kolay gelsin.
 
Karlanma bu resimde ki gibi oluyor. Sol alttan gelen kablo rezisransın ve yukarıya gidiyor oda kartâ gidiyor. Rezistansı değiştirdim ezbere değiştirdim şimdiki de arızalı olabilir ama o zamanda karlanma aynı şekilde oluydu.yani iki rezistansında arızalı olma olasılığı kadar. Ya hepsini değiştireceğim yada buz dolabını çöpe.
 

Ekli dosyalar

  • 20150806_011222.jpg
    20150806_011222.jpg
    2.3 MB · Görüntüleme: 71
Bir ara bendeki dolapdada aynısı oluyordu. Bizim ufaklıklar dolap kapısını hızlıca kapayınca kapak kendini geri ittiriyor (kapakdaki aşırı yüklerde önemli) sonuçda kapak açık kalıyormuş. Bu konuyu dikkat ettiğimde buzlanma daha gec oluyordu. Belki alakasız oldu ama herşey sağlamsa bunuda deneyin kolaygelsin :)

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
aynı olayı geçen hafta yaşadım. ara bölme ve evap rezistansını ölç sağlam mı ? muhtemelen sorun evabın sol köşesinde bulunan sensördedir.ben o sensörü değiştirerek sorunu çözdüm.arçelik sensörler ucuz. kdv dahil 4 tl. 4394720185 - SERVİS KİTİ_SENSOR TAMİR_NF EVA ( soketli gelmiyor ) bu kodlu sensörü değiştirdiğinde muhtemelen sorunun çözülecek. aşağıdaki kodlardan biri de kibrit kutusu gibi olan sensöre aittir.istersen onu da değiştir garanti olsun. dolapta timer saati yok. dolabı teste aldığında herşey sorunsuz çalışıyor görülüyor.

5350880101 – SENSÖR GRB
4216600285 - SENSÖR(FF)ROHS
 

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,515
Kullanıcılar
449,903
Son üye
furoz6868

Yeni konular

Geri
Üst