Arçelik 5060 Ar 5040 Ar 5056 Bk 9052 NF Serisi Arıza Kodları!

Kartdaki dediğiniz role'yi değiştirdim ve dolaptaki problem çözüldü. Çözümüne yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim.
iyi günler.
 
Arkadaslar tam bir başbelası 5040 buzdolabım var self test yaptıgımda d7 surekli yanıyor defrost sensörü kısa devre dıyor bunu nasıl halledebilirim dolabın arkasını kestim actım kısa devre vardır dıye bulamadım neolur bir yardım edin.bu defrost sensörü hangisidir.birde dolabın testini geçip normal calıstırdıgımda bir muddet sonra s4 yanıyor sönüyor surekli buda sensörlerden biri arızalı diyor ama işte hangi sensör ve neyapmalıyım.sensorleri nasıl olcmeliyim saglammı değilmi diye
 
her sensör hatası malzemeden kaynaklanmaz!
soğutucu içinde sensörlerin soketleri sıklıkla oksitlenme yapar iyi iletim yapamayan soketler dolapların sensör hatası vermesine neden olur
soketlerin içlerini temizlediğiniz de sorun ortadan kalkaçaktır
 
Merhabalar Arçelik 5080 NF buzdolabım var.


Geçen ay ön panelde bulunan sağ taraftaki kırmızı ışık yanıp sönmeye başladı ve dolabın soğutma yapmadığını gördüm. Daha öncede zaman zaman bu ışığın yanıp söndüğünü görüyordum, dolabı biraz fişini çekip tekrar çalıştırdığımda sorun ortadan kalkıyordu.


Bu kez yaz ayı olunca dolap hiç soğutmayı verdi ve bende usta çağırdım. Dolap söküldüğünde arkasının buz tuttuğunu gördüm, bu fanın çalışmadığı için olduğunu söyledi ustanın biri, ama fanın neden çalışmadığı sorusuna cevap veremedi, çözüm bulamadı. 2. usta ise bu dolabın kablolarında sorun var, kopukluk var deyip kaçtı. 2 ustada dolaptaki sorunu bulamadan gittiler.


Şu an dolaptaki sorun ve benim gözlemlerim şunlar. Dün dolap kırmızı ışık yanıp sönmeye başladı, dolabın motoru çalışmasına rağmen yukarıda dondurucu kısmında ki fanın çalışmadığını gördüm.


Bu kez E2 hatasına neden olan sensörün kablosunu çıkardım fan çalıştı, ancak dolap sürekli çalışmaya başladı bu kez, bende kabloyu tekrar taktım, bu sefer dolap aniden durdu. Geri çalıştığında ise yine fan çalışmıyordu.


Bende bu kez E1 hatasına neden olacak kabloyu söktüm. Dolap yine çalışmaya başladı, ancak şimdi dolabın motoru durması gerektiği zamanda durur mu bilmiyorum.


Hata sizce neden kaynaklanıyor? Hangi sensörden neden kaynaklanıyor.


Sorunun zaman zaman ortaya çıkmasının nedeni nedir, motor çalışıyor fan çalışmıyor bu normal mi, sensörlerden birini devreden çıkarınca tekrar fan çalışmaya başlıyor.


Ayrıca Test programını çalıştırdım, ancak ölçümleri yapamadım, çünkü çok fazla elektronik bilgim yok, gerekli cihazı alsam yapabilir miyim sizce?


test programında 4 numarada komprösör çalışmadı, tık diye bir ses geldi, komprosörün hemen çalışmaması 4 numarada normal mi? Biraz beklemem mi gerekir?


şimdi dolap normal modda çalışmaya başladı tekrar, ancak yine fan çalışmıyor, E1 hatasına neden olan kabloyu çıkardım ön panel sağ taraftan fan devreye girdi.


dolabı mecburen böyle çalıştırıyorum, bir şey olur mu?


Yardım ederseniz sevinirim. Dolabın soğutması güzel ancak birde şu hatalar olmasa
 
oww çok uzun zaman ayırıp okuyamadım :)
 
dolap e1 hatası vererek çalışıyor bir şey yolur mu? e1 sensörünü takınca fan duruyor, bende söküyorum ki fan çalışsın:özet bu
 
Ustam 5060 buzdolabım var d3 arızası verdi durup dururken ne yapmam gerekir
 
Arkadaşlar cevap verecek kimse yok mu? lütfen yardımcı olun d3 arızası için ne yapabilirim yeni buzdolabı alma şansım yok servis çağırdım kartlar yanmış yenisi artık yok yeni buzdolabı alacaksın dedi gitti çaresiz kaldım.
 
A4emlak model yazarsn yardimci olablrm

Sent from my GT-N7100 using KontrolKalemi.Com Forumu mobile app
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Geri
Üst