Arçelik 4550 su tahliye motoru hk.

hsnslmz

Üye
Katılım
19 Eyl 2011
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
54
ustalar elimde 13 senelik arçelik 4550 Çamaşır Makinası var ve maşallah bu güne kadar daha tık dememişti ve en sonunda sıkmaya geçemedi. su tahliye motorunu söktüm içine su girmiş bozuldu diye yenisini aldım ve değiştirdim makina düzelmeyince alttaki tahliye hortumlarını söktüm. çocuğun çorabını ve bir kaç bozuk parayı buldum ve makina düzeldi. fakat esas sizlere sorum tamda burada olacak. yeni tahliye motoru sıkmaya geçtiğinde çok gürültülü çalışıyor ve sanırım 1):confused:sıkma süresi uzadı. 2):confused:bu tahliye motorunu monte ederken elektrik kablolarının her ikiside kırmızı olduğu için rastgele taktım acaba yanlış takmış olabilirmiyim? ((( internette Çam.Mak.su tahliye motoru montesi ve elektrik bağlantısı hk. hiçbir şey bulamadım)))) yada önemli değilmi? 3):confused:önemli değil ise sıkma esnasında çıkan bu çok rahatsız edici sesi nasıl kesebilirim? acil cevap veren olursa çok memnun olacağım. herkese kolay gelsin. cevap verenlere şimdiden teşekkür ederim.
 
ac motorun artısı eksisi olmaz o yuzden rasgele takmanızda bır sakınca yoktur.zaten artısı eksısı olsaydı en azından farklı renk kablo kullanırlardı.benım anlamadıgım sıkma ıslemı sırasında tahlıye motorunun sesını nasıl duyuyorsun,ana motorun yanında.sakın bu ses tamburun balansından kaynaklanan ses olmasın.eger mekanik bir ses ise gergi yaylarını ve/veya amörtisörleri ve üzerindeki agırlık taslarını takmayı unutma.dıger bır alternatıf ise tambur bilya dagıtmıs olabilir.onuda tamburu elle cevirerek anlayabilirsin.elle cevirirken ses yapmaması gerek.
 
cevabınız için teşekkür ederim. tahliye motorunu (Arçelik 4550'lerde tahliye motoru önde tamburu çeviren motor ise arkada) değiştirirken amortisörleride değiştirdim.iyikide almışım zaten eskileri tamamen dağılmış. neyse su tahliye motorunun pervane sesi bu bahsettiğim. mesela suyu tahliye ederken ses minumuma iniyor. ancak sıkmaya geçtiğinde ise (muhtemelen buradaki atık su en azamı iniyor bilmiyorum) acayip bir gürültü çıkarıyor. yanlış yada dengesiz monte ettiğimi de sanmıyorum çünkü defalarca kontrol ettim. acaba motorun kalitesinden olabilirmi. makinanın üzerinden söktüğümün birebir aynısı değil. pompayı aldığım usta bu işini görür diyerek verdi.
 
Makinanın arkasında bulunan kayışı çıkartın.sonra ön kapağı açıp tamburu ELLE hızlı çevirin.kaba bir ses geliyorsa kazan rulmanları ve keçe değişmesi gerekecek.sessiz ve rahat dönüyorsa motor rulmanlarını ve kömürlerini değiştirin .motor rulmanları :2 adet :6202 ZZ..Kayış esnekliğini yitirdiyse yıkamada ses yapar,sıkmada belli etmez.kolaygelsin
 
cevabınız için teşekkür ederim. tahliye motorunu (Arçelik 4550'lerde tahliye motoru önde tamburu çeviren motor ise arkada) değiştirirken amortisörleride değiştirdim.iyikide almışım zaten eskileri tamamen dağılmış. neyse su tahliye motorunun pervane sesi bu bahsettiğim. mesela suyu tahliye ederken ses minumuma iniyor. ancak sıkmaya geçtiğinde ise (muhtemelen buradaki atık su en azamı iniyor bilmiyorum) acayip bir gürültü çıkarıyor. yanlış yada dengesiz monte ettiğimi de sanmıyorum çünkü defalarca kontrol ettim. acaba motorun kalitesinden olabilirmi. makinanın üzerinden söktüğümün birebir aynısı değil. pompayı aldığım usta bu işini görür diyerek verdi.[/Q
1)Pompa digeriyle ayni diyilse Ola bilsin gozle fark edilmeyen pompanin onde duran pervanesi öne uzun veya kisa ola bilir.Bele olduqda Pompa suyu pompa kabinin az farkla kenarlarina vuruyor ola bilir.
2)Pompalar arasinda diger pompayla yeni pompa arasinda guc farki (kalite)ola bilir.Onun icinde suyu gec bosalda bilir.
Meselen-Pompa var 190 v elektrike kadar islem yapa bilir.Bezileri var 190v calisa bilemiyor.


 
bağzen arka taraftan üç vida söküp pompayı değiştirince pompa düzgün çalışmayabiliyor.pampayı filitre kapağıyla yani plastik gövdesiyle birlikte alıp değiştirilirse sorun yaşanmıyor.bu şekilde satınalırsan pompayı,makinanın öntarafından iki-üç vidalarını söküp değiştirebilirsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,655
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst