arçelik 4080T buz yapınca soğutmayı keser mi

juniorx

Üye
Katılım
19 Kas 2008
Mesajlar
53
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba. Arçelik4080T dolap dün durmuş, üst dondurucu kısım doluya yakın ve tamamen olmasa da çoğu yeri 1 parmağa yakın buz. Işığı yanıyor ama motor çalısmıyor. Start filan da yapmaya çalısmıyor. Acaba üst kısım buz yaptığı için sogutmayı mı kesti. Yoksa arızalı mı. elektrik de çokça dalgalandı son birkac gunde. Acaba ariza mi yapti yoksa defrost mu yapmam lazim ama bunun defrost tusu da yok. Eger buz temizlemek isi cozmeyecekse bosuna cozdurmeyeyim en azindan icindekileri buzlu tutuyor. Cozdurup de sicak dolapla ve çozulmus bir buzluk dolusu erzakla basbasa kalmamak icin once siz bilenlere danişayim istedim. Bu dolaptan anlayanlar ne der acaba. Dolap no frost degil, acaba buz yapinca tamamen durdurur mu sogutmayi. Cok Eski arcelik dolabimiz vardi kalin buz olunca sogutmasi duserdi ama calismaya devam ederdi. Disarida Her yer de karlı, dolapta da kopekler için1 aylik kemik var, burasi da dagin basi, disarida insan da yok. Kemikler bozulursa kopeklerin ac kalmamasi icin sıkıntı yaptım biraz. Yardım ederseniz müteşekkir olurum..
 
dolabın bulundugu ortam sıfır dereceye yakın yada altında ise çalışma ihtiyacı duymuya bilir çünkü bu dolap alt bölmenin sıcaklıgına göre çalışır alt bölmeyide yeterince soguk hissettigi içinde devreye girmez ...dolaba rezistanslı termostat takmanız lazım yada dolabı sıcak bir ortamda kullanmanız lazım....
 
Murat usta teşekkür ederim cevabına. Mutfak soğuk ama altbölme sıcak, yani içindekiler oda sıcaklığında. Hatta mutfak soğuk ama dolabın içi ılık. İçindekiler soğusun diye kapısını açık bırakıyorum artık o derece.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,914
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst