Arçelik 3650 Çamaşır Makinesi Sallanma Sorunu

anafarta77

Guest
merhabalar benim arçelik 3650 çamaşır makinem var sıkma yaparken sallanıyor bazen sallancak gibi oluyor ama sallanmıyor bazende sallanıyor fişi çekmeden durmuyor denge sini kontrol ettim tamam amortisörden olabilirmi bunu nasıl anlıycam eğer amotisördense nasıl değiştirebilirim anlatırsanız sevinirim
 
içi boşken elinizle kazanı aşağı yukarı zıplatmaya çalışın. kazanda zıplama hoplama var ise amortisörleriniz patlak. ileri geri oynama yapabilir. aşağı yıkarı hoplama yapmaması gerekiyor
 
ilginiz için teşekkür ederim aşağı yukarı zıplama var ama daha çok aşağı bastırdığımda zıplama yapıyor anlaşılan amortisör patlak kendim değiştirebilirmiyim değiştirebilirsem nasıl yapabilirim anlatabilirmisiniz.Not:sallanmayı daha çok makinanın içinde havlularda varken yapıyormuş normal ufak çamaşırlarda yapmıyormuş.
 
sadece havlularda daha ağır çamaşır olduğu için ve dengesiz yüke sebebiyet vereceği için yapması normaldir. diğer çamaşırlar hafif kaldığı için sallantı belli olmuyor. makinanın arka kapağını açın. kazanın alttan sağda ve solda bağlı 2 adet amortisörü göreceksiniz. bunun için 17 anahtar veya lokmaya ihtiyacınız var. arçelik servisinden temin edebilirsiniz.
 
Sallanıyordan kastınız makinenin sallanması mı yoksa kazanın mı?

Amortisör arızasında makine ilk sıkmaya geçip hızlanırken kazan net görülebilen hoplama yapar, hatta makinenin kasasının yanlarına veya önüne çarpıp makineyi zıplatabilir. 800-1000 devirde ise yüksek bir tıkırdama sesi duyarsınız.

Sorununuz kazanın çok sallanmasından ziyade makine sallantısıysa makinenin 4 ayağının yere sağlam olarak basıp basmadığını kontrol edin. Makinenin üst köşelerine elinizle bastırdığınızda makinenin sallanmaması gerekir.
 
Makina sallanıyorsa kesinlikle 4 ayağıda sağlam basmadığı içindir.
 
Merhabalar aynı sorunu son iki gündür bende yaşıyorum sallanan bir kazanla başbaşayım. Sağı solu arastırdım amortisör sorunu oldugu belli oluyor peki bu amartisörü nereden temin edebilirim. Çünki Arçelik servisi 350 TL fiyat çekti :S ( Arçelik 3650 FT )
 
Son düzenleme:
amortisör 5 er liradan 10 lira işçilik 0-40 desen maximum 50 tl ister. şayet servis 350 lira fiyat çekti ise kazan + tambur + amortisör fiyatı istemiştir. kazan rulman grubunda problem var mı incelemek gerekir
 
Teşekkürler cevap için makinayı bu şekilde çalıştırabiliyorum . Eğer çamaşırları sıkmaya geçmeden önce eşit dağıtırsa başlıyor sıkmaya. Fakat dengesiz dağılım olursa sıkmadan önce kazan sağa sola aşağı yukarı haddinden fazla oynuyor. En son az önce yıkama yaptım az çamaşır attım. Peki bu amortisörleri nereden bulabilirim ? nerede satılıyordur?
 
beyaz eşya tamir Bakım yapan heryerden temin edebilirsiniz. yetkili servisden de alabilirsiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,850
Kullanıcılar
449,597
Son üye
CTure

Yeni konular

Geri
Üst