arçelik 3550 çamaşır makinası dönmüyor

xxx82

Üye
Katılım
29 Haz 2010
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
42
Merhaba benim arçelik 3550 çamaşır makinamdaki sorun şöyle. Makinamda (a) programında yıkamaya başladığımda suyu alıyor ama hepsi o kadar böyle bekliyor hiç dönmüyor elle ilerlettigimde ise suyu tahliye ediyor sıkıyor duruluyor hepsini yapıyor ama yıkamaya geçmiyor diğer programlarda ise yıkama yapıyor. ilginiz için tşk ederim.
 
sıkma yapan bir makina yıkama yapmıyor ise motor kömürlerinin kollektöre tam temas etmemesi birinci neden
2.neden prosestat. prosestat basınç altında yani suyu kestikten sonra yıkama devresine enerji iletmiyor olabilir.11 ile 13 yazan yerdeki kabloları çıkarıp direk bağlayıp deneyin .su almış gibi yıkamaya başlaması lazım.bu şekilde bile yıkama yapmıyor ise motor kömürü bitik demektir(sıkma yapması kömürlerin sağlam olduğu anlamına gelmiyor tekrar edeyim dedim)
prostat ne derseniz makinanın üst kapağını açınca görürsünüz.yuvarlak 3 5 kablo bağlı bir tane serum hortumu gibi hortum takılı bir malzeme.kolay gelsin
 
sıkma yapan bir makina yıkama yapmıyor ise motor kömürlerinin kollektöre tam temas etmemesi birinci neden2.neden prosestat. prosestat basınç altında yani suyu kestikten sonra yıkama devresine enerji iletmiyor olabilir.11 ile 13 yazan yerdeki kabloları çıkarıp direk bağlayıp deneyin .su almış gibi yıkamaya başlaması lazım.bu şekilde bile yıkama yapmıyor ise motor kömürü bitik demektir(sıkma yapması kömürlerin sağlam olduğu anlamına gelmiyor tekrar edeyim dedim)
prostat ne derseniz makinanın üst kapağını açınca görürsünüz.yuvarlak 3 5 kablo bağlı bir tane serum hortumu gibi hortum takılı bir malzeme.kolay gelsin

sevgili arkadaşım
acaba benmi yanlış okuyorum
yoksa senmi yanlış yazdın
veya hangimiz yanlış biliyoruz?
beni aydınlatırsan sevinirim...
köllektörün kömürlerinin bitmesi veya tam temas etmemesi durumunda motor devreyi tamamlamadığından hiç bir şekilde ne yıkama ne sıkma yapmaması gerekmiyormu?
kaynağına dönmeyen enerji nasıl oluyorda iş yapıyor?
saygılar..
 
Fırcaların aşınarak kısalması kollektöre yapmış oldugu baskı kuvvetini azaltır dönme igmesini alıp düşük devirde hareket ettigi müddetce yıkama işlemini yapabilir .
Fakat sıkma konumunda belli devirlere ulaşıldıgında merkez kaç kuvvetinden dolayı fırçaların baskı yay kuvveti azalır ve fırçalar değip bırakmaya başlar.
Buda kömürlerin şerare yapmasına sebeb olur .
Tabii ki temas etmeyen kömürler devre geçirmedigi müddetce motor hiç bir şekilde dönme yapmaz
burda sorun motor durdugunda fırçaların temas edebilmesi,belli bir devir aldıgında teması kesmesindedir.
 
Son düzenleme:
ustam kolay gelsin Arçelik 3550 çamaşır makinem var yumuşatıcı işaretinden sonra makine kendini kapatıyor( içinde su varken ) neden olabilir , makinada suda bekletme tuşu yok.

yardım ederseniz çok sevinirim.

Hayırlı günler

Kolay gelsin...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,119
Mesajlar
915,169
Kullanıcılar
449,824
Son üye
Lecterer

Yeni konular

Geri
Üst