Arçelik 3320 çamaşır makinesi arızası

sfksfk

Üye
Katılım
5 Mar 2016
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
32
makinem dönerken garip gıcırtı çıkartıyor. alt bölmesini açıp içine sıkışan birşey olup olmadığına bakmak istedim fakat alttaki su boşaltma yeri içerisine gitti yerine nasıl takabilirim ve orayı açabilirim?
 
Makinayı kaldırıp yan çevirip alttan müdahale etmek gerekiyor. Çamaşır makinalarında alttaki pompa kısmının önündeki kapaktan bahsediyorsunuz değil mi?

Aşağıdaki resimdeki yer mi?

şs.jpg
 
evet o kapağı kapalı halde içine gitti ve makinenin altı kapalı
 
Kapağı kapatabildiyseniz eğer içeride boşta sallanır eğer kapağını kapatamadıysanız suda sızdırır.

Cihazın kapaklarını açıp müdahale etmek gerekiyor.
 
Merhaba.Bu tekmelik kısmını ince yassı,bozuk para gibi nesneyle açtıktan sonra (Son çıkan makinelerde örneğin 8 kg.lık Arçelik 8144BJ'deki gibi bozuk parayla açılan daha küçük bir kapak şeklindedir) karşınıza siyah bir hortum ve dönerek açılan bir filtre çıkar.Hortumun tıpasını çıkarıp tamburun altında kalan bu suyu bir kaba alıp filtreyi elinizle çevirip tam çıkarın.Dış yüzeyinde yabancı bir cisim var mıdır?

Arçelik 2200 gibi daha eski makinelerde ise tekmelik açıldıktan sonra sağ tarafta yer alan su tahliye pompasnını plastik olan kapağı bu açma yerinden açılarak içine kaçan çengelli iğne,düğme,vb.tamburda giysiden kopup burada takılan tüm yabancı cisimler alınabiliyordu.

Bu gıcırtıların bir başka nedeni kapak contasının arkasında biriken kirlerin tambura sürtmesiyle de olabiliyor.Bu durumda tambura dönerken tam temas edip değen tarafından bu büyük kapak contasını,özellikle iç kısmını açarak iyice temizlemeniz gerekiyor.Sağlıklı ve arızasız günler dileğimle.Kolay gelsin..
 
Ayrıca döner aksamda ,

1 - motor yataklarında
2 - motor tambur aktarma kayışında
3 - tambur yataklamalarında
4 - Tambur körük arasında
5 - Tamburu tutan yaylar amortisorlerde

de sorun olabilir.
 
Resim ekle anlamadım?
 
Serkan 48 ve binbasi beye elave olaraq
Ses bazende kayisdan vere bilir
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,103
Mesajlar
914,987
Kullanıcılar
449,802
Son üye
sadık Mehmet

Yeni konular

Geri
Üst