Arçelik 2300 çamaşır makinesi kazanı döndürürken jjjjjtttt diye kısa süreli ses çıkar

tamirci

Üye
Katılım
11 Haz 2007
Mesajlar
81
Puanları
1
Yaş
39
Arçelik 2300 çamaşır makinesi kazanı döndürürken jjjjjtttt diye kısa süreli ses çıkartıyor diye daha önceden konu açmıştım.
Kayışı değiştirince sağa ve sola döndürmelerde jjjjttttt sesi kayboldu. Ancak sağa sola döndürmelerde hafif bir zorlanmalı dönüş sesi duyuluyor ve makine sıkmaya geçtiğinde korkunç sarsılıyor. Belli devire kadar çok gürültülü ses çıkıyor. Devir 1000lere gelince bu seste kesilme ve rahatlama oluyor.
Tamburdaki rulmanlar ve amortisörden mi kaynaklanıyor. Değişim maliyeti ne kadar?
Yeni makine mi almalı?
 
aldığınız kayış numarası eskisi ile aynı mı?çıkna ses motordan mı kazandanmı geliyor bunu tesbit ed.motordan ise motor rulmanları kazandan ise kazan rulmanlarını değiştirmen gerekli
 
Selamlar,
1997 den beri kullandığımız bky 2820(sanırım modeli buydu) makinanın herşeyinden memnunuz ancak, motor sesini kesemiyoruz.Bilyalarını da değiştirim ama yıkarkende sıkarkende sesli çalışıyor.Özellikle sıkarken çıkan ses bildiğimiz F-16 bizim banyoya iniyor! Nasıl etsem bilemedim.Motoru bobinajcıya götürdüm.Rotor arızalı kollektörler arasında kısa devre var dedi.Yeni rotor takıcam dedi 2 gün sonra hazır dediler.Aldım taktım seste hiç bir değişiklik yok.Bobinajcıda (düzgün esnaf! olmadığından) gayet normal bu ses diyip 20 lira için sanatını hiçe saydı.Bende kızıp çıktım.Şimdi yeni bir motor alayım diyorum boşuna para vermiş olamayayım diyorum.
Bunlara ilaveten yeni bir makina alsam iyi olacak; en azından A++ olur ve elektrik ve su tüketiminde daha tutumlu olur diye de düşünüyorum ama makinanın yıkamasından hiç şikayetimiz yok.Sizce ne yapmalıyım arakadaşlar?
Piyasada revizyonlu (tamir edilmiş) dedikleri motordan bir tane alıp denemelimiyim?

NOT:Ha bu arada kazan tarfındaki bilyada değişti.Zaten kayışı çıkarıp baktım, kazan kısmında hiç ses yok maaşallah, amma motor milini elimle bile hızlandırırsam bir vijjjjjj sesi var!
 
motor bakımı yapılması lazım istanbuldaysan benimle irtibata geç yardımcı olayım.
 
İlginiz için teşekkürler.Ankaradayım henüz bir gelişme kaydedemedik, elim değmedi(tembellik + komşular dahil bu sese alıştık !).İlk fırsatta motoru elden geçirttireceğim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,105
Mesajlar
915,013
Kullanıcılar
449,805
Son üye
berkayk304

Yeni konular

Geri
Üst