arçelik 1046s su sebili

marverde

Üye
Katılım
27 Kas 2008
Mesajlar
26
Puanları
1
Yaş
39
soğuk tarafı çalışmadığı için servis çağırdım. fişe taktılar herhangibir kontrol yapmadan kompresör yanmış dediler. ikna olmadığım için kendim kontrol ettim. sargı ohmları normal. başlangıç rölesinin yardımcı sargıyı beslemediğini fark ettim. kendim yardımcı sargıyı anlık olarak beslediğim de kompesör çalıştı, 20 dakika çalıştırdım sogutma da yaptı ve 0,65 amper akım çekiyor. sonuç olarak kompresör bana sağlam gibi geldi. baslangıç rölesinin içini açtım bobin falan yok sadece bir taş direnç benzeri yuvarlak bir parça var ve çatlak 3 parçaya ayrılmış. arızalı olan parça başlangıç rölesi olabilirmi (bobin ve kontak olmadığı için start rölesi olup olmadığından emin değilim) ve temini yada tamiri mümkünmüdür.
kompresör: pw 2,5 vk SICHUAN DANFU

yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
 
Son düzenleme:
ilginiz için teşekkür ederim. mekanik röle yada bir başka markanın ptc rölesini kullanmam durumunda 1/4 hp yazanımı kullanmalıyım. veya değerlerini nasıl belirleyebilirim.
 
Söz konusu parçanın adı ptc role

Üzerinden akım geçtiği süre iç direnç yükselir ve ısınır ,akımı keser ve de biraz soğumasını beklerseniz iç direnci kısa devre gibi okunur.

fiyatı 5-10 tl arası bir ürün, yerine mekanik rölede takabilirsiniz

https://www.kontrolkalemi.com/forum...ko-bk-7541-t-buzdolabi-termik.html#post563222

bu konuyu da okuyunuz

ilginiz için teşekkür ederim. mekanik röle yada bir başka markanın ptc rölesini kullanmam durumunda 1/4 hp mi 1/8 hp yazanımı kullanmalıyım. veya değerlerini nasıl belirleyebilirim.
 
motorunuz 1/10 uygun roleyi tedarik edip kullanınız
 
merhabalar. beko marka su sebilinin kompresörüne su kaçmış.röle dediğiniz parça yanmış ikitane röleye benzeyen parça var . birisi tamamen yanmış .beyaz parça bir kenarı siyah, diğeri komple siyah, bir kenarı yanmış ,içini açtım demir para gibi birşey var. sağlam görünüyor kompresör yanmışmıdır.ne yapabilirim üstten 1. resim ve ikinci resim aynı parça 3.resim kompresör girişi 4.parça kompresöre takılıyor .enerji girişi tek soket var biraz karışık durum yardımcı olursanız teşekkür ederim

ZkranZ.jpg

21MRqq.jpg

Yk1aaZ.jpg

XknjG3.jpg
 
Sayin yavuz58

Kompresorun sargilarinin omajini olcerek sargilarinin saglam olup olmadigini test edebilirsiniz.

Sargilar saglam ise sargi uclarina bir klemens yapip manual voltaj vererek kompresoru test edebilirsiniz. Saglam ise uygun role ile tekrar tesisat kurulabilir. Yuvarlak olan termik digeri akim rolesi kalkis icindir.

Kolay gelsin.
 
serkan 48 ve bülent usta .yuvarlak dediğiniz parça hangisi onu anlamadım kompresöre bakayım yarın sargılar yandı ise uğraşmaya değmez kompresör sağlamsa tekrar yardımınıza başvuracağım çok teşekkür ederim
 

Forum istatistikleri

Konular
128,135
Mesajlar
915,326
Kullanıcılar
449,854
Son üye
Enes.trk

Yeni konular

Geri
Üst