ARÇELİK 3650 FT ÇAMAŞIR MAKİNESİ PROGRAM TAKILMA SORUNU

kemikzade

Üye
Katılım
18 Kas 2009
Mesajlar
85
Puanları
1
Yaş
44
Merhaba arkadaşlar

Arçelik 3650 ft çamaşır makinesi pamuklu programlarda yıkama sonunda durulamaya geçemiyor, durulama suyunu alamıyor. Kalan süreyi gösteren ekranda 50 dk sabit kalıyor. Bu hatayı da her yıkamada yapmıyor.
Bildiğim kadarıyla 3 kez ara sıkma yaparak durulamaya geçmesi gerekiyor fakat bu makina ben durdurana kadar ara sıkma yapıyor. Pompa motoru çalışıyor motor ara sıkmada hızlanıyor yaklaşık 2 dakika bu şekilde çalışıyor. Sonra pompa ve motor duruyor. 35-40 saniye hiç bir işlem yapmadan bekliyor .Bu arada programı durdurmak için başla beklete bastığımda komutu kabul etmiyor.Pompa çalışmaya başlıyor ve akabinde motoru sıkmaya hazırlanıyor. Bu işlemi sürekli tekrarlıyor, taki makineyi kapatana kadar.Bekleme adımında su alamıyor düşüncesi ile üçlü ventili kontrol ettim. Kart besleme yapmıyor. Elektronik kart düşüncesiyle değiştirdim fakat aynı sıkıntı yaşamaya devam ediyorum.Pompa motoru ve su seviye anahtarını da kontrol ettim.Herhangi bir problem gözükmüyor. Ürün 7 yıllık .Daha önce yaşayan arkadaşlar mutlaka vardır. çözüm için ne yapmalıyım.


İyi çalışmalar.
 
Makinayı öncelikle test programına alıp konpanent testini gerçekleştiriniz .Hata kartta degilse konpanent testinde zaten ortaya çıkacaktır .
Ben motor kömürlerinden olabilecegini düşünüyorum ,testten sonra net birşeyler söylenebilinir.
 
Ali ustam ;

Testlerde hata vermiyor . Bütün parçalar normal çalışıyor. Bir tane motor buldum bakalım. İlk takıldığında deneyeceğim.


Saygılarımla.
 
Kömürleri sökmek kolaydır 2 yıldız vida ile tutturulmuştur vidaları açıp yuvaları çıkarın kömür boyutunu gözle kontrol edin.
 
Boch marka çamaşır makinem var. (20 yıllık filan modelini hatırlamıyorum 5600 gibi bir şeydi )yıkama işlemi bittikten sonra durulama ve sıkma işlemine geçmeden sürekli olarak yıkamaya devam ediyor. Ve en sonunda kazandaki suyu da boşaltmadan makine öylece duruyor. Sanki butun işemleri yerıne getirmiş gibi.. Sorun ne olabılır . şimdiden teşekkürler...bu işlem renkliler prog. Oldu. Diğer programlara atlatarak suyu boşaltmayı veya sıkmayı denedım hiç bişey olmadan yıkamaya devam edıyor..
 
Sayın Bakımcıı ... yardımlarınız için çok teşekkur ederım. Pompa motorumuydu bılemıyorum ama makınenın en altındakı kapagı açtım ve suyu boşaltım.. içinden tel çıktı ..şimdi makınem durulama yapıyor inşallah sıkma da yapacak. Bilgi paylaştıkça güzeldır. Elınıze saglık...
 
Ali ustam ;

Testlerde hata vermiyor . Bütün parçalar normal çalışıyor. Bir tane motor buldum bakalım. İlk takıldığında deneyeceğim.


Saygılarımla.
Ne oldu çözüm buldunuz mu
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst