apartman merdiven otomatiğini hareket sensörlü avizelere dönüştürmek???

Katılım
18 Tem 2011
Mesajlar
18
Puanları
1
Yaş
36
Arkadaşlar kolay gelsin 8 daireli 4 katlı apartmanın merdiven aydınlatmasını hareket sensörlü tavan armatürlerini takarak değiştireceğim bunun için ne yapmam gerekir tam anlamıyla???

tahminimce ilk önce heralde var olan armatürleri çıkarıp sonra sensörlü armatürleri monte edeceğim.sonra her katta bulunan aydınlatma anahtarlarını şoklayacağım ,yani anahtar devreden çıkmış olacak armatüre direk enerji gitcek..bunun için merdiven otomatiğini devreden çıkarıp aydınlatma hattına direk enerji gitmesi gerek sanırım peki bu nasıl olcak? görsel bi cvp verirseniz sevinirim???
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Bence şemaya gerek yok . Merdiven otomatiğinin lamba ucuna giren kablo ile faz ucununa giren kabloyu(uçlar merdiven otomatiği üzerinde yazar) birleştiriniz.Diğer uçları çıkartıp iptal ediniz bu kadar basit. enerji altıda çalışmayınız kolay gelsin.
 
yada merdiven otomatiğii nin devamlı düsmesine bas tavanda süekli enerji olur
 
katlardaki anahtarlar merdiven otomatına sinyal ulaştırır süreli olarak kontak açmak için o yüzden merdiven otomatına gelen enerjiyi otomattan çıkıp armatürlere giden hatta direk verirseniz sıkıntı kalmaz. bu durumla siz merdiven otomatını aradan kaldırmış olacaksınız. katlardaki anahtarlar içinse birşey yapmanıza gerek kalmaz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,098
Mesajlar
914,956
Kullanıcılar
449,799
Son üye
ferhatakpolat

Yeni konular

Geri
Üst