ANKET : Geleceğin Otomobilini Seçmek

binbaşı

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
1 Eyl 2011
Mesajlar
6,205
Puanları
3,256
Konum
BURSA
Merhaba değerli arkadaşlar;

Gelişmiş teknik özelliklere sahip otomobiller (Şerit takip edeni,trafik levhası tanıyanı,navigasyon donanımlı,vb.) giderek de artmaktadır.Kimimiz için buna sahip olabilmek bir ihtiyaç,kimimize göre olmazsa olmaz bir tutku,kimimize göre de pahalı bir oyuncaktan öte değildir. (Yeni olarak da satın alınmada bazı model ve markalardaki yüksek fiyatları yüzünden)

Google ‘ın GPS özellikli ve sürücüsüz özellikli bir otomobili,tüm dünya gündemine de oturup popülaritesini hala korurken,yakın gelecekte otomobil dergisi köşe yazarları,google’ın da artık Mercedes gibi çok bilinen bir otomobil markası olabileceğini,pedal ve direksiyonu hiç olmayan,otomatik güdümle giden bu otomobilleri satışa çıkarılıp, normal elektronik aksesuara sahip diğer otomobillerle bir rekabet içine girebileceğinden de söz ediyor.

Anketimizin konusunu ise ; 2020-2025 yıllarında olası olabilecek bir satış rekabetinde;

A- Klasik tarzda,alıştığım gibi,çok eskiden beri kullandığım otomobilleri sıfır olarak satın almayı da tercih ederdim.Çünkü makinenin yardımcı beyniyle ve uydu güdümüyle değil,sadece kendi beyin kontrolümde olan,direksiyonu,gaz,fren ve debrejaj pedalı olan mekanik vitesli,otomatik vitesli seçeneğini de mutlaka 1.tercih nedeni olarak da satın alırdım.

B- Mutlaka yeni nesil, pedal ve direksiyonu hiç olmayan,elektronik sürüş güvenliği iyice arttırılmış,son sistem otomobilleri tercih edip satın alırdım.Böylece gözümü yolda sürekli tutmamış,arada kontrol amaçlı olarak bu sürüşü de gözetlerdim.Benzini bittiğinde otomobil en yakın benzin istasyonuna kendisi bir inisiyatif kullanarak girmesini ve pompacıdan,verdiği sesli bir uyarı ile depoyu belirli seviyede doldurmasını ister,para yerine özel bölmesindeki kredi kartı veya kuponu benzin dolduğunda,pompa yerinden çıktığında uzatıp,bu yakıt bedelini ödemesini de isterdim.

Bu iki seçeneğe çok samimi vereceğiniz bu anket cevaplarında (A) veya (B) şeklinde kısaca yazarken,sizin asıl gerekçeniz bunlardan çok farklı ise lütfen bunu ayrıca belirtiniz.Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
(A)
Çünkü klasiği,yani nostaljiyi çok seven birisi olarak ve bu yolla sağlanan otomasyondaki kararlılığın da (Örneğin google’ın otomasyonlu,bu şekildeki elektronik otomobili kilometrelerce yol gittiğinde sadece 1 cm hata payıyla şeritten biraz uzaklaşabilmişti.) asıl insan beyninin,duygusallığının,gerçek trafik tepkisinin,özel sezgisinin hiçbir şekilde de tam olarak yerine geçemeyeceğini düşündüğümden,eski sistem klasik ve elektronik aksesuarı o günün şartlarında yeterli olan bir otomobili sadece yeğlerdim.Kolay gelsin.
 
İnsanlar doğası itibarı ile kontrolun hep kendilerinde olmasını ister ancak yük ve kargo taşımacılığı gibi uzun yollarda (B) seçeneği mantıklı olur.
 
İnsanlar doğası itibarı ile kontrolun hep kendilerinde olmasını ister ancak yük ve kargo taşımacılığı gibi uzun yollarda (B) seçeneği mantıklı olur.

Merhaba.Olaya bu bakış açınız (Pencereniz) yüzünden tebrik ederim sizi,ben ise sadece kısa mesafelerde kullanım açısından,yani hobi olarak kullanım ağırlıklı ticari ve yolcu taşınma olayını ise bunun tam dışında bırakarak,çok dar bir çerçeveden de bu olaya bakmıştım.Belki bu sayede şehirlerarası yolcu/yük taşımacılığında kullanılan ağır vasıtaların sürücülerinin ve beraberinde taşıdıkları insanların emniyeti açısından bu çok da güzel olur.Bu açıdan bakılırsa bu uygulama sistem olarak da mükemmel çalıştığında trafik güvenliği (Sürücünün uyuya kalabilmesi,karşıdan gelen uzun farlarla gözün kamaşıp,farkında olmadan bulunduğu bu şeritten ayrılma durumu,vb.çeşitli tehlikeli,riskli oluşumlarda) açısından belki de en mükemmeli bu olacaktır.Bu değerli fikriniz için tekrar teşekkür ederim size,sn. macix.Kolay gelsin.Saygılarımla.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,590
Kullanıcılar
449,927
Son üye
yusuf2023

Yeni konular

Geri
Üst