ani gerilim düşümü

evliya

Üye
Katılım
25 Mar 2007
Mesajlar
196
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar evde 7,5 kw otomatik yükseltici kullanıyoruz elektriklerimiz kış aylarında 140 v da düşüyor yazın iyi :)) 1 kw monofaz lowara marka 6 A çeken su hidroforu var, hidrofor devreye girdiğinde ani gerilim düşümüne neden oluyor lambalarda fark ediliyor bu durum bunun nedeni nedir neler yapmalıyım
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Şebekenizin durumu kötü olabilir veya kablo kesitleriniz uygun değildir.Giriş voltajınız 140
volt olduğuna göre,Şebeke sorununuz var gibi.Tedarikci kuruluşa müracaat etmenizde
yarar var.
 
şu an 190 v gibi ama durum aynı ana kolon hattı 6 nya mesafe 30 m vardır kolon hattı 4 lük mesafa 20 m yükselticinin girişine kondansatör bağlasam bu sorunu azaltmaz mı ?
 
elektrik hattınızın bağlı olduğu trafo yetersiz geliyor veya eviniz trafoya çok uzak.Regülatör kullandığınız için ani yükllerde gerilim dalgalanmaları normal çünkü regülenin ayar yapabilmesi için biraz süreye ihtiyacı var vede motorların denoraj akımları nedeniyle regüleyi biraz zorlar.

Çözüm yetkili kişilere müracat ediniz ve sorunun çözülmesini bekleyin.
 
7,5 kVA bir regülatörden, 6 kW bir güç çekebilirsiniz ki bu güç evinizdeki cihazlar için yetersiz bir güçtür. Ayrıca hidroforda regülatör hattına bağlı ise demeraj akımı yüzünden regülatör hiç kaldırmayacaktır. Elinizdeki regülatörün ayar sahasıda önemlidir. Regülatör regülasyonu yapar ama, demerajlı yük devreye girdiğinde ise regülatör risk altına girer. ( güç açısından )

Çözüm ise; Ya regülatörün gücünü arttırmanız gerekir, yada hidroforu regülatör hattından çıkarmanız gerekir.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Forum istatistikleri

Konular
127,954
Mesajlar
913,889
Kullanıcılar
449,604
Son üye
baba pero

Yeni konular

Geri
Üst