Anfi Arızası

Salih445

Üye
Katılım
22 Haz 2016
Mesajlar
438
Puanları
16
Yaş
29
Merhabalar, geçende bi abimden gelen hediye anfiyi 12volt 16ah adaptör ile çalıştıramadım. Adaptör kendini açıp kapamaya başlıyor (aşırı akım koraması heralde) bende pc güç kaynağıyla denediğimde power ışığının kırmızı yani arıza durumunda olduğunu farkettim. Bu anfinin çalışmama sorunu nedir? Güç katında transistörlerde kısa devre yok. Fakat çıkış transistörünün birinde kısa devre var sorduğum bi usta o şekilde çalışır fakat o kanaldan ses alamazsın dedi. Anfilerin güç katında oluşan genel sorunlar nelerdir? gözle görülür bi yanık vs yok.

bu arada güç katındaki 6 adet bulunan transistörde ısınma oluşuyor.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
bu arada güç katındaki 6 adet bulunan transistörde ısınma oluşuyor.
Kısa devre olan çıkış TR.ünü değiştirin.Diğerlerinide kontrol edin.
Çıkış Tr.lerinde kısa devre olduğu için bağladığınız besleme kaynağı olan adaptörden fazla akım çekmekte ve adaprör kendini kapatarak korumaya geçmektedir.Çıkış TR.lerini benzer olan birbiri ile ölçümlerini karşılaştırarak daha kolay anlıyabilirsiniz.Kolay gelsin.
 
Hemen söküp test ediceğim. ÇALIŞTI!
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Sağolasın üstadım :) O transistöre bağlı olan dirençler ısınıp yandı?
tek birtane direnç yandı
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
tek birtane direnç yandı
Arızalı Tr.ile birlikte çalışan eşleniği olan Tr.üde birlikte değişin.Yanan direncin değerini bulmak için şeması gerekebilir.Sağlam olan çıkıştada aynı dirençten muhtemelen vardır.Karşılaştırma yaparak bulabilirsiniz.Arızalı Tr.ler takılı iken cihazı çalıştırmayın. Devredeki diğer Tr.ve diyotlarıda kontrol edin.Resim yükleyebilirseniz arıza hakkında daha sağlıklı öneriler olabilir.Kolay gelsin.
 
Resmin kalitesi için kusura bakmayın M4 aqua anca bunu çekebildi. okunmayan yerdeki dirençler ısınmıştı. 3 direncide söktüm ordaki fakat bu seferde Şu sağ üst köşedeki 2 tane büyük 240ohmluk dirençlerde ısınma var. Dirençlerin değeri okunamsa bile diğer trlerin dirençleriyle aynı. Şuanda sadece onlarda problem var. bayağıda ısınıyo.
DSC_1275.JPG
Heralde normal değil muhtamelen söktüğüm dirençlerle alakalı o dirençlerde transistör olmadığı için ısınıyor olabilirler mi? Transistör siparişi vereyim madem.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Bozuk olan Q212 TR.yok iken cihazı çalıştırmak hatalıdır.İlk önce bu Tr.ün yenisini takın.Q213 Tr.ünün hemen yanındada PCB de ısınmadan dolayı yanık yer görülüyor.Muhtemelen oda ısınmış ve bozulmuş olabilir.Aynı sıradaki diğer güç TR.lerinide kontrol edin.Ayrıca ısındığını söylediğiniz daire içine aldığınız dirençlerin yanındaki ufak Tr.leride kontrol edin.Eksik malzeme var iken cihazı çalıştırmayın.TR.leri takılı iken değil,yerinden sökerek ölçün. Resimden cihaz hakkında tam bilgi almak mümkün değil.Cihazın marka ve modelini gösterir etiketin resmini veya yazı ile bu bilgileri yazar iseniz şemayı bulmaya çalışalım.Kolay gelsin.
 
Açıkcası o kadar parçayı sök tak zor olur. şu şekilde yarım saat çalıştı her şey gayet normaldi. Yarın çıkıp elektronikçilere bakacağım var mı diye yoksa 2-3 parça bişey daha alır öyle sipariş veririm. O yanık gibi olan şey siyah yapıştırıcı gibi ilk başta banada öyle gelmişti fakat öyle değil. Anfinin içinde o dirençten başka yanan eleman yok.
 
bugün transistörden ve dirençlerden aldım taktım fakat ısınma var sadece boştayken hala güç çekiyo. dirençlerde ısınma yok ama. Gidip küçük transistörleride değiştireyim madem.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,132
Mesajlar
915,299
Kullanıcılar
449,847
Son üye
AhmetK06

Yeni konular

Geri
Üst