Android ile Scada yönetimi

Daha önceleri delphi xe10 'la bi program yazıp modbus ile plc'ye bağlı olan lambayı yakıp söndürmüştüm(android cep telefonu ile). Plc ve android telefonun aynı wireless ağında olması yeterliydi. Unity 3d ile de modbus haberleşip aynı işlemi yapmıştım. Xamarin ile denemedim.Fakat uygulamaları bulup paylaşabilirim. C# ile .net de modbus haberleşme hepinizin bildiği gibi basit. Asp ile yapılan projeleri internet ortamından dolayı güvenli bulmuyorum. İlla ki internet ortamında olmasını istiyorsanız OPCUA ile herhangi bir opc server ile haberleşmenizi öneririm. Veya plc portunu modem dış ip olarak yönlendirip dış ip ile direk olarak haberleşmeniz lazım. Kepserver ile dba kullanımı youtube kanalında mevcut : https://www.youtube.com/user/Kepware
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Merhaba,
Konu açılalı çok olmuş ama yorumda bulanayım istedim. Bu konuda uzman arkadaşlarımız ile büyük holdinglere mobil Scada geliştirmekteyiz.Ayrıca Türkiye'deki ilk bulut SCADA uygulaması firmamız tarafından yapılmıştır. Firmamız Endüstri 4.0 üzerine 8 senedir çalışan ve sadece bu konuda uzman kadrosu bulunmaktadır. Detaylı bilgi isterseniz www.robosoft.com.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,969
Mesajlar
913,974
Kullanıcılar
449,614
Son üye
Canipk

Yeni konular

Geri
Üst