amper ile motor kontrol

TEBEK

Üye
Katılım
27 Kas 2006
Mesajlar
92
Puanları
1
merhaba arkadaşlar,
kazan içindeki ürünü karıştırma işlemi yapan bir motor, karıştırma işlemine başladığında 5 amper çekiyor. bir süre sonra ürün koyulaştığından motor daha fazla amper çekmeye başladığında, mesela 8 amper olduğunda motor dursun. (rakamlar misal olarak verilmiştir.) bu işlemi nasıl yapabilirim. herkese kolay gelsin. saygılar.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
O yazı sadece termik kontaktör değildiya, neyse
 
akim trafosu uzerınden istenılen tavan akiminina ulaşinca devre kestırılebılır elektronik devre kurulması gerekır
 
Entes in akım izleme roleleri var 3 faz daki çekilen akımlar da dengesizlik varsa set edilen akım değerinin altında veya üstündeyse kontak çıkışı veriyor sen o kuru kontağı kullanarak motor kontaktorunu devreden cikarabilirsin.
Veya 3 adet akım trafosuyla entes in multi metresi var EPM04 TRUE RMS onla da kuru kontak çıkışı var onla da olur.
 
Hiz kontrol cihazi kullaniliyor ise diger urunlere gerek kalmadan yapilabilir.
 
Kael dak72b dijital koruma cihazini kullana bilirsin yada entes epm 4c sanirim kontak cikisli olan dijital ampermetre kullanabilirsin dedigin mantigi ben kael de kullanmaktayim mesela 8 ampere geldiginde zaman ayari da yapabilirsin 10sn ayni degeri gordugunde sistemi durdurur gibi ozellikleride mevcut
Not: kael de 100a e kadar ayar yapilabiliyor ve kendinden akim trafoludur.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,104
Mesajlar
915,001
Kullanıcılar
449,803
Son üye
ERSEDAT

Yeni konular

Geri
Üst