AMELİYATHANE TOPRAKLAMASI

Katılım
12 Eki 2009
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
36
Arkadaşlar merhaba,
Kontrolörlugunu yapmakta olduğum binaların birinde ameliyathane topraklaması yapılacak , bununla ilgili projede diğer topraklamalardan farklı olarak statik topraklama lehvası ve bakır bara gösterilmiş.Ameliyathane topraklamasının nasıl yapılması gerektiği konusunda bilgisi olan var mı?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Bkaır bara oda içinde mi gösterilmiş O.G ve Y.G. trafolarında olduğu gibi odayı çevreleyen bir şerit şeklinde mi?Bildiğim bir konu değil merak ettim @zbyrblc arkadaşımız hastanede çalışıyor belki bilgisi vardır!
 
Merhabalar,

önceden getirmiş olduğunuz topraklama ucunu zemine yakın bir noktada veya topraklama için bir rezervuar bıraktırdaysanız oraya küçük boyutlu bir eş potansiyel bara koydurup, cihazlardan ve zemin kaplamanız eğer ki Elektrostatik pvc ise oradan gelen uçları bağlayabirsiniz. Ameliyathane aydınlatmalarınızı, prizlerinizi, ameliyathane kontrol panelinizi vs. cihazlarınızı eğer ki IT pano ile besliyor iseniz şayet extra topraklamalarla uğraşmanıza gerek kalmaz çünkü IT panonuz sizin için sağlam bir izolasyon yapacak ve herhangi bir izolasyon kaçağına ve akım kaçaklarına izin vermeyecektir.
 
Oda içinde gösterimiş
 
Merhabalar,

önceden getirmiş olduğunuz topraklama ucunu zemine yakın bir noktada veya topraklama için bir rezervuar bıraktırdaysanız oraya küçük boyutlu bir eş potansiyel bara koydurup, cihazlardan ve zemin kaplamanız eğer ki elektrostatik pvc ise oradan gelen uçları bağlayabirsiniz. Ameliyathane aydınlatmalarınızı, prizlerinizi, ameliyathane kontrol panelinizi vs. cihazlarınızı eğer ki IT pano ile besliyor iseniz şayet extra topraklamalarla uğraşmanıza gerek kalmaz çünkü IT panonuz sizin için sağlam bir izolasyon yapacak ve herhangi bir izolasyon kaçağına ve akım kaçaklarına izin vermeyecektir.

Tesekkur ederim.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,958
Mesajlar
913,911
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst