Altus AL424 Bulaşık Makinesi Problemi

candogan62

Üye
Katılım
6 Şub 2009
Mesajlar
515
Puanları
6
Yaş
35
Bir tanıdığımdaki Altus bulaşık makinesi çalışırken birden durmuş, enerji gelmiyordu.

Modeli AL424. Ana kartı A304 kodlu olan makine.

Makinenin ana kartına baktığımda 2 tane kondansatörün dibi kavrulmuştu, bir de bir yolda hafif bir hasar gördüm.

Makinede ana kart, kapı şalteri, fişi değiştirdim olmadı. Parazit kondansatörünü iptal edip kısa devre yaptım yine olmadı. En son açma kapama şalterinden şüphelendim.

Açma kapama şalterine kontrol kalemi ile baktığımda fazda enerji var ama tuşa bastığımda bir diğer kablo grubunda enerji yok. Muhtemelen sorun açma kapama butonunda. Başka bir yerde olabilir mi? Elimde şema olmadığından kısa devre yapamadım. Tuşa toplamda 4 soket 6 kablo giriyordu.

Bir de kapı kilidi şalterinde hangi soketi nereye taktığım farkeder mi? 1 sokette tek mor kablo, diğer sokette çift mor kablo var. Çift mor kablo yanlışım yoksa kartın beslemesine gidiyordu direkt.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim ustalarım. Aslında öncelikli kapı kilidi kabloları hakkında bilgi alabilirsem yetecek bana.
 
kapı kilidi bildiğimiz anahtar olduğu için istediğin şekilde bağlayabilirsin.açma-kapama anahtarını değiştirdiğinde sorun çözülecektir.
 
Aynen ben de öyle tahmin ettim ustam. Çok teşekkür ederim. İnşallah açma kapamayı değiştirince düzelir, yoksa çıldıracağım :D
 
sakin ol sorun olursa beni ara
 
Sağolasın hocam. Yazdığım günün ertesi açma kapama şalterini de değiştirdim. Makine düzeldi. İşin ilginç yönü kartı ilk değiştirdiğimde kapı anahtarına enerji geldi, sonradan gelmedi. Tutukluk yapıyordu demek ki eski parça.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,239
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Geri
Üst