altus al 412 bulaşık makinası

VOLKANN78

Üye
Katılım
4 Ağu 2010
Mesajlar
17
Puanları
1
Yaş
46
ALTUS AL 412 bulaşık makinası sürekli boşaltma yapıyor nedeni ne olabilir arkadaşlar
 
Son düzenleme:
makinanın alt sacında su birikmesi olursa yada su giriş vanası su sızdırırsa (enerjisizken makinaya su geçirirse) makina koruma amaçlı olarak pompayı devreye sokar evi su basmasın diye.
şimdi yapılacak kontrollere gelelim:
öncelikle tekmelik dediğimiz ön alt kapağı ve onun arkasındaki sac kapağı söküyoruz.makinanın fişini çekmeyide ihmal etmeyin..
alt taban sacında su birikintisi varmı kontrol ediyoruz.varsa makinanız sadece kendisini korumaya almış demektir.bu durumda su sızıntısının kaynağını bulup giderdiğinizde tabandaki suyu temizlediğinizde ürün normal olarak çalışmaya devam edecektir.
tabanda su yok ise taban sacı üzerinde bir mekanizma göreceksiniz ince şeffaf hortumları olan içerisinde switch ve köpük malzeme bulunan taşma switch grb.bu mekanızmayı sacdan tırnaklarını esneterek çıkartın ve herşey normalmi sıkışan yerinden çıkan özelliği bozulan birşey varmı kontrol edin.herşey normalse sacda yamulma esneme varmı onu kontrol edin.
buraya kadar herşey normalse makinanın sol yan duvarını sökün makinanın fişi çekiliyken şeffaf kapta su geçişi oluyormu makina içindeki su seviyesi artıyormu kontrol edin.artıyorsa su giriş vanasının ya temizlenmesi yada değişmesi gerekir.
bu işlere elinizin nederece yatkın olduğunu bilmiyorum umarım verdiğim bilgiler işinizi görür kolaygelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,118
Mesajlar
915,146
Kullanıcılar
449,822
Son üye
hamidettin

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst