yapay rüzgar oluşturmayı denediniz mi hiç tabi kapalı bir alan içinde oluşacak kuvvetli bir rüzgarı düşünün istediğiniz kadar rüzgar trübinü koyup enerji üretebilirsiniz şimdi herkes soracak nasıl olacak bu iş diye ipucu verevim alçak basınç-yüksek basınçtan faydalanarak yerde basınç yüksektir ama yukarıda alcaktır eğer arada bir koridor olursa aşağıdan yukarıya doğru hava akımı oluşacaktır tabi burada sıcaklıkta önemli bir etken rüzgarı hızlandırmak için güneş enerjisinden faydalınabilir
Üzerinde hala çalıştığım bir konu.Yapay siklon oluşturulabilinir ama kontrolü çok zor ve devamlılığı yok.
Devamlı olarak aynı kuvvet ve hızda olması için uygun ortam (ısı,basınç,nem,katalizör kütle ve enerji) olmaksızın imkansız.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Üzerinde hala çalıştığım bir konu.Yapay siklon oluşturulabilinir ama kontrolü çok zor ve devamlılığı yok.
Devamlı olarak aynı kuvvet ve hızda olması için uygun ortam (ısı,basınç,nem,katalizör kütle ve enerji) olmaksızın imkansız.
neden imkansız olsun ki tamam sürekli sabit hızda olamayacağı kesin ama güneşli havalarda sürekli rüzgar üretilebilir ve kontrolüde basit bu yöntemi deneyen birini duymuştum 700 kw elektrik üretmeyi başarmış ama yaptığı malzemeler dayanıklı malzeme olmadığı için bir gün içerisinde olşan rüzgarın şiddetine dayanamayıp parçalanmış
 
yaptığı malzemeler dayanıklı malzeme olmadığı için bir gün içerisinde olşan rüzgarın şiddetine dayanamayıp parçalanmış
parçalanmış olması kontrolün güçlüğünü ortaya koyuyor.
testlerimde tabii ki enerji üretebiliyorum atmosferik basınç farklılıklarını sabit tutabilmeniz için teknolojik cihazlar kullanmanız gerekli
az enerji için çok maliyet.
doğal ortamda bu şartların oluşması zaten belli mevsimlerde belli bölgelerde oluşabilr ve minumum 45 dakıka maksimun 10-12 gün sürer ve de başlangıç noktasından yüzlerce Km uzaklara kadar gidebilir .
bu nedenle daimiliği yoktur laburatuar ortamlarında yapılabilinen üreteçlerin 1kw enerji için 2.66 kw enerji sarfetmeniz gerekiyor.
 
sayın alfa romeo aklımdaki projeyi grafik olarak hazırlayıp size göndermek istiyorum hız kontrolü ve devamlılık için düşündüğüm bazı yöntemler var ama deneme imkanım yok tahminimce siz bu konuda profesyonel bir şekilde çalışıyorsunuz yararınıza olacağını düşünüyorum.
eraycx' Alıntı:
eklediğim grafiği kısa bir sürede yaptığım için çok iyi olmadı ama sistemin nasıl olabileceğini anlatır umarım
r640f.jpg
eraycx' Alıntı:
daha iyi bir fikir vermesi amacıyla şu örneği verebilirim termik santrallerinin soğutma kulelerini bilirsiniz yüksek sıcaklıkta olan su bu kulelerde soğutulur ve soğutma işleminde fab vs. kullanılmaz sıcaklık ve basınç farkı ile oluşan siklon 1800 derecedeki buharı su haline getirmeye yeter ben bir kez bu kulenin içerisine girmiştim girerken kapıda oluşan rüzgar ayaklarımı yerden kesecek kadar kuvvetliydi beni havalandırmıştı düşünün radyatör kısımları sürekli açık halde olmasına rahmen oluşan hava akımının şiddetini biz buna benzer birşey yapabilirsek ve güçlü redüktörlü motor veya servo ile kontrol edilebilen sürgülü kapaklar ile rüzgar şiddetine göre kapaklarla hız ayarı yapılabilir ayrıca kış ayları için sıcaklık farkı yaratması için hayvan gübresinin çürümesinde oluşan reaksiyonun ısısından faydalınılabilir
 
Merhaba,

molten salt teknolojisi hakkında bilgi rica ediyorum. Özellikle depolama konusunda bilgi gerekiyor
 
Hidrojen enerjisini yüksek sıcaklıkta depolamada kullanılan molten salt konusunu mu araştırıyorsunuz.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,877
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst