jeotermelden ege bölgesinde elektrik enerjisi üretilmektedir. Denizli (buhar kent) ve Nazilli dolaylarında bol miktarda yüksek sıcaklıkta jeotermal kaynaklar bulunmaktadır. Fakat her kaynak enerji üretimi için elverişli olmayabilir. Kimi kaynak çok kireçli olduğu için, kimi kaynak yeterli sıcaklıkta ve debide olmadığı için enerji üretimine elverişli olmayabiliyor.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Alfa romeo verdiğiniz detaylı bilgi ve çalışmalar için teşekkür ederim
 
iyi günler basından beri okudum bu işin denizde olmasının en guzel yani ruzgardaki gibi yuksek akım hızı ve büyük pervanelere ihtiyac olmaması cnku suyun yoğunlugu havanın yoğunludan yaklasık 1000 kat fazla buda ruzgarda 1000m2lik alan supuren bir türbinin enerjisine aynı hızda debisi olan 1m2 alan süpüren deniz türbini ile aynı enerji üretecek olması :) ayrıca ilk mesajlarda 1trilyon yatırım gerekir demişsiniz bunu neye göre belirlediniz rüzgar enerjisine ciddi anlamda yatırım dusunuyordum ama fizibiliteler beni tatmin edecek boyutta deil onun için adam akıllı girmeye cesaret edemedim sizde biliyorsunuz ki 1mwlık ruzgar turbini milyona maal oluyor ve turbin yuksekliğine ve hava kosullarına göre ruzgar nekadar coksa okadar enerji uretecek bunun yerine daha kucuk olduğundan deniz türbinleri daha mantıklı ve amortismanının daha kısa olacagı acıktır isterseniz özelden isterseniz burdan yardımcı olabilirseniz sevinirim son olarak türbin enerji sistemlerindeki formulu yazmak istiyorum demek istediklerim daha iyi anlasılacaktır

P=1/2* d ( akışkanın yoğunluğu!)(kg/m3 cinsinden) * V3 (m/s cinsinden akışkanın hızının küpü) * A (m2 cinsinden türbinin süpürdüğü alan) * n (verim buda limit X dir türbin ile enerji üretmedeki teorik max verim güncel rüzgar türbinlerindeki verim %40 civarıdır denizde bu civarlarda olacaktr büyük ihtimal)

deniz suyunun yoğunlugunu tuzlu olduğundan 1020kg/m3 alabilirsiniz havanın 20C derecedeki yoğunluğu 1,226kg/m3 tür :)

yeniden ben :) yaptığım hesaplara göre sizin 800kwlık dediğiniz türbinlerin süpürme yarıcapı 18,42 metre olmalı peki 13 tane yaklasık 40 metrelik turbini sığdırabilecek yer varmı (derinlik olarak) gercekten çanakkale boğazında ve aklıma şu soru geldi diyelim yapıldı boğazdakı gemi trafiğine etkisi olacakmı boyle bir tesisin ayrıca maliyet olayını anlayabilmiş değilim nasıl olurda 13 tane dev! türbin ve kurulumu falan hersey 1milyon tl den az olabilir ?? ayrıca ürününüz şuan hazır devletten izin cıksa hemen uygulamaya geçilebilcek durumdamıdır ? eğer aklıma yatarsa bu yolda size destek ve ilk müşteriniz olmak isterim saygılar.

not istanbuldaysanız kış tatilinde istanbula geldiğimde de uzun uzun görüşebiliriz isterseniz türbin çalışma mantığı finans ve sorunların aşılması hakkında
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Sayın fieldyturbo19:
Sorularınızın kısmi cevabı yazımın devamında bulabilirsiniz ,(5-6 sayfadır)
İzmirde yaşamaktayım iletişime geçmek isterseniz her mesajımın altında kartvizitim vardır cep tel 0506 839 72 15 istediğiniz zaman arzu ettiğiniz her konuda paylaşıma hazırım.
Saygılarımla
 
Hocam baştan sona okudum. Çalışmalrınızda, düşüncelerinizde bol bol hakkıyla başarılarınızın devamını dilerim...

Aradan epey bir vakit geçmiş, Çalışmalarınızda son durum nasıl gidiyor, Umumada paylaşabilirmisiniz...?
 
öyle birşey düşünmeliyiz ki ne rüzgarla ne de fosil yakıtlarla çalışmalı nede denizdeki hareketlerle. tamamen doğal ve sonsuz olan bir döngüden elektrik üretilemez mi yani bir yayın havasız ortamdaki hareketinden yada düşünün birbirine çarpan bilyalar var ya sürekli aynı hareketi yapıyorlar. bu hareketler enerjiye dönüştürülebilir benm kanaatimce yanlışım varsa düzeltirseniz sevinirim bikaç gündür kafamda bunlar var büyük düşünüyorum biliyorum ama neden olmasın???
 
Hocam bu miknastis isi bahsedildigi kadar iyi degil demislerdi zamaninda. Baya ilgim vardi aslinda bu minvalde, ancak okuyunca forumlarda bazi yerlerde gördüm, vazgecmistim. Videonun ilk bölümünde yapilan calisma baya enteresan, artik miknatis sayisinami bagli yoksa yerlestirilmesinemi bilemem ancak enteresan olmus.
 
Bu arada baska birsey daha buldum, baaaayaaaa enteresan bi olay. buyrun

Birleşik Krallık'da deniz suyundan enerji üretimi

 
yapay rüzgar oluşturmayı denediniz mi hiç tabi kapalı bir alan içinde oluşacak kuvvetli bir rüzgarı düşünün istediğiniz kadar rüzgar trübinü koyup enerji üretebilirsiniz şimdi herkes soracak nasıl olacak bu iş diye ipucu verevim alçak basınç-yüksek basınçtan faydalanarak yerde basınç yüksektir ama yukarıda alcaktır eğer arada bir koridor olursa aşağıdan yukarıya doğru hava akımı oluşacaktır tabi burada sıcaklıkta önemli bir etken rüzgarı hızlandırmak için güneş enerjisinden faydalınabilir
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,654
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst