Alternatif akımda anlaşılmazlık

Zade

Üye
Katılım
17 Ocak 2017
Mesajlar
13
Puanları
1
Yaş
29
Benim aklıma takılan bir konu var abiler bu elektrik derya denizinden çıkamadım..Biz şebekeden yani prizden fazı aldık moturumuza veya cihazımıza taktık cihazın nötrünüde direk topraklamaya verdik zaten şebekenin nötrünede versek trafoda toprak a gidiyormuş daha neden uzatıyoruz ki..Forumdaki konuları okudym bu konuyu oralardada net açıklanmamış birisi demiş döngü olmak zorunda bazı abilerimizde döngü yok direk toprağa gidiyor demişler..Sistemde KAK yok:)
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Faz nötr al götür ;) trafo daki nötr ün topraklanması ile evdeki topraklama bambaşka şeyler. döngü olmak zorunda yani devre tamamlanmalı. Diğer husus toprak derya deniz elektrik direk toprağa akar böle bir durumda biz bunları sadece kaçak durumunda olmasını isteriz aksi takdirde sıkıntı büyük. Ayrıca ufak bir düzeltme KAK değil KAR denir genelde
 
Teşekkürler cevabın için ben bunun için galiba trafoya Şebeke trafoaoun işleyişine çalışmam lazım etkili bildiğiniz bi kaynak varsa yazabilirsiniz teşekkürler..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,545
Kullanıcılar
449,912
Son üye
mavilacivert11

Yeni konular

Geri
Üst