Alternatör çalışma prensibi

Merhabalar, işletmemizde eski bir seyyar tamirhane ve içinde de eski bir altörnatör var. Altörnatör bir kol ile traktörün arka mili sayesinde dönderiliyor. Altörnatörden sadece 4 kablo çıkıyor, bunlar R S T N sanırım. Fakat mili ne kadar döndersek de çıkan kablolarda elektrik göremedim. Acaba DC uygulamamız mı gerekiyor? Öyle ise nereye uygulayacağız? sadece 4 kablo çıkıyor. Cevaplayan oluırsa çok memnun olacağım, iyi günler...
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
üç jeneratörü senkron bir şekilde en kolay modüller vasıtasıyla yaparsınız
 
alternatör

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 

Ekli dosyalar

  • 1395963070963.jpg
    1395963070963.jpg
    49.2 KB · Görüntüleme: 146
bende evimde kendi kendine elektrik enerjisi üreten sistem kurmayı düşünüyorum. aslında basit gibi görünüyor ancak daha sağlıklı teknik bilgiler topladıktan sonra, yeterli kaynak temin edinince bu işe kolları sıvayacağım. güç için bir elektrik motoru ve enerji üretimi için alternatör gerektiğini düşünüyorum. tabiki başka donanım ve ilave gereçlerede ihtiyacım var. örnek olarak:sistemin toplanacağı şase-dolap, güvenlik, sessizlik izalasyonları, enerji kontrol-dağıtım panoları, ev içi dağıtım tesisatı (kiracı olduğum için çoğu malzeme kaliteli güçlü ve portatif-mobil olacak) ev alabilirsem almayıda düşünüyoruz... o zaman her düzeneği stabil yaparım diye düşünüyorum. kafamdaki projeyi uygulamayı başardığım zaman hem kendi aileme hemde çevreye çok katkım olacağını düşünüyorum... yanlız şunu merak ediyorum devlet ne kadar zamanda ne kadar güç üretmeye izin veriyor ferdi olarak? zaman dilimi güç dilimi olarak üretim limitimizi nasıl hesaplamamız gerekiyor acaba? (saatlikmi, günlükmü, aylıkmı?) 1 megawat elektrik enerjisi üretebilmemize izin veriliyor. bunun zaman diliminide öğrenmem gerekiyor. ona göre motor gücü, alternatör gücü, sistem hesaplaması ve malzeme hesaplaması yapacağım.
 
Son düzenleme:
Merhaba forma yıllardır kayıtlıyım ilk defa bir sorum olacak Çalıştığım tesis de Cat marka senkron çalışna 2 ad. 2500 Kva jeneratör var ve 2 ay önce Cat' yetkililerinin bile bulamadığı bir sebep den dolayı "Enerji kesintisinde"Jeneratörler start aldı senkron panoda ana baradan pano gövdesine 3,5 cm den enerji atlaması meydana geldi ve jeneratör şalterleri tiribe düşerek stop ettiler. Bir bilen çıkar ümidi ile yazıyorum yok böyle birşey denilse yeridir.
 
Ark atlama sebepleri açıktır elverişli şartlarda görülür;
aşırı nemli, aşırı sıcak havada görülebilir,
ortamda iletken partikül (kömür matel tozları) olması,
Statik elektrik vb.
 
Ark atlama sebepleri açıktır elverişli şartlarda görülür;
aşırı nemli, aşırı sıcak havada görülebilir,
ortamda iletken partikül (kömür matel tozları) olması,
Statik elektrik vb.
rabine..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Geri
Üst