Altarnatör Sarım Tipleri

seker33

Üye
Katılım
19 Tem 2009
Mesajlar
10
Puanları
1
Merhaba Arkadaşlar

Altarnatörler de kullanılan sarım tipleri.

Altanatörlerde en çok tercih edilen sarım tipleri ve en az tercih edilen sarım tipleri ve nedenleri nedir. Yardımcı olur musunuz?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Ekli dosyayı görüntüle leroy.pdf

dirence bağlı olarak üretilen voltaj ve güçle alakalıdır. normal bir alternatörde 6 adet sargı bulunur. en çok kullandığımız sargı çeşidi yıldız seridir . sebebi 380 volt üretmek içindir. eğer bu sargı şekil ve bağlantılarını yıldız paralel yaparersanız 220 volt faz faz elde edersiniz. eğer monofaze bağlamak istiyorsanız daha değişik şekilleri vardır. size ben bir link vereyim inceleyin
 
Son düzenleme:
Alternatör sarım şekli olarak üç çeşittir. Sonsuz adımlı , 5/6 adımlı ve 2/3 adımlı .. Stamford ve Leroy Somer gibi markalar standart olarak 2/3 adımlı sarılırlar. Senkron uyumu 2/3 adımlıda çok daha fazladır diğerlerine göre . Türkiyede de Gentech ve Maranello marka alternatörler 2/3 adımlı sarılıyor. Türkiye'de diğer markaları bilemediğimden bir yorum yapamıyorum . 5/6 ve 2/3 adımları ayrıntılı anlatmak isterdim ama başlı başına çok uzun bir konu internetten araştırabilirsiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,505
Kullanıcılar
449,901
Son üye
reisaziz34

Yeni konular

Geri
Üst