Allen bredley plc lerin yaygın olmasının nedeni ne olabilir

Merhabalar,

Türkçeleştirilen dokümanları ab.com dan bulabilirsiniz. aşağıda linki yapıştırdım ancak kısaca şöyle söyleyeyim ab.com a girip soldaki menüden literature library de her turlu doküman mevcut. açılan sayfada sağ tarafta search menusu var ordan advanced searche girip sadece dili Turkish seçerseniz tüm türkçe dokümanlar çıkacaktır. Daha önce bir sayfayı doldurmazdı şimdi ikinci sayfaya geçmiş. Giderek artıyor yani :) İyi çalışmalar
Search Results - Turkish

Saygılarımla
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
arkadaşlar allen bradley plc yi öğrenmek için türkçe bir paylaşımınız yok mu ?
 
Merhabalar,

Ben Rockwell Türkiye Son kullanıcı kanalında satış yöneticisiyim. Öncesinde de özel sektörde 7 sene kadar bakımcılık yaptım ve Rockwell ürünleriyle çok çalıştım. Rockwell Türkiye nin üst yönetiminin 3,5 sene önce tamamen değişmesi sonrasında bazı şeylerin değiştiğini buraya gelmeden önce hissetmiştim. Geldiğimiz günde Rockwell ofisini arayıp da destek alamadığını söyleyen birinin olacağını sanmıyorum. Eskiden kalmış ve yıkmaya çalıştığımız bazı önyargılar var tabi piyasada. Ama dediğim gibi her türlü teknik ticari konu için bana [email protected] adresimden ulaşabilirsiniz. Dokuman talepleriniz için de bana mail atmanız yeterli ya da www.ab.com/literature adresinde de çok geniş kaynak bulabilirsiniz(türkçe doküman dahil).
Fiyatlar konusuna gelince, geçmişten kalan önyargılardan kaynaklı diyebilirim yine. Ben otomasyon ürünlerinde siemens muadilleri tespit edip fiyat karşılaştırma çalışması da yaptım ve bazen biraz düşük bazen biraz fazla olduğunu ve ortalamada yakın seviyelerde olduğunu söyleyebilirim. Birçok projede de özel fiyatlarla Siemensin verdiğinden çok daha altına içine eğitim paketimizi de dahil ederek projeler aldım. Dolayısıyla fiyat konusundaki yorumlara da önyargı sebep sanıyorum.
Stok durumu ile alakalı olarak bu sene başında revize edilen minimum stok listemizle 1M $ seviyesinde tuttuğumuz PLC ve yan ürünleri stoğumuz mevcuttur. Bunun haricinde 2 senedir sürücüler ve şalt malzemeleri konusunda distribütörlükler oluşturmuş olup anlaşmalarımız gereği bu ürünlerden stok tutmaları sağlanmıştır. Acil bir ürün ihtiyacınızda benimle iletişime geçebilirsiniz. 0216 569 8407 - 0530 7737649.
Ediz EREN
 
10 yıldır ab plc ler ile çalışıyorum öncesinde simens , omron , telemekanic, hitachi, mitsubishi gibi birçok plc ile program yazdım ama ab plc nin kullanıcı dostu arayüzünü hiç bir plc ara yüzünde görmedim gerçekten çok kolay ve mükemmel performaslı, esnek bir plc. ülkemizde yaygın olmayışının tek sebebi fiyatı olsa gerek .
 
Aslinda Turkiyede cok yaygin oldugu soylenemez ben siemens ile calisiyorum bugun kullanicak olsam yine siemens i kullanirim cok daha basit geliyor.
 
sana öyle geliyor arkadaşım Bu plc lerin yaygın olmamasının tek sebebi siemens gibi yapıp zamanında adamlarını gönderip memleketimize yada diğer ülkelere ücretsiz eğitimler vermemiş olmalarıdır
 
Ben allen bradleyi çok kullandım. Çok modüler yapıya sahip ayrıca motin kontrol geleceğin makinaları için plc gibi vaz geçilmez olacagına inanıyorum. Proğramlaması çok kolay proğramı her türlü yardımcı oluyor. Arkadaşın dediği gibi allen bradley otomasyonon ve plc nin atası :) Tek sorunu stok durumu. Türkiye için yeterli stoğu yok. :(
 
Çalıştığım firmadaki birçok sahada Allen Bradley PLC kullanıyoruz. PLC arayüzünden çok memnunum.
Yaygın olmama sebebi ise Siemens'in global düzeyde piyasaya olan hakimiyeti bana kalırsa.
 
Eskisi kadar yaygın kullanıldığını düşünmüyorum.
 
Çok yaygın değil ama kullanıcı dostu ara yüzü, sorunsuz çalışması ve modüler yapısı bence diğer PLC'lere göre öne çıkan yönleri. Tanımayan arkadaşların farklı yorum yapmaları normal ama tanısalar vazgeçemezler bence.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,652
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst