Allen bredley plc lerin yaygın olmasının nedeni ne olabilir

Allen Bradley Tavsiye Ederim... Piyasadaki PLC ler ile kıyaslamak çok yanlış ÇÜNKÜ ÜST sınıvyadır... BELKİ bechoff ile kıyaslanabilir,,,,
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Programlaması kolay öğrenilebilen ender plclerden biridir.
 
Eski serilerini çok iyi tanımıyorum ama logix 5000 serisi gerçekten çok güçlü ve esnek bir yapıya sahip. Benim çalıştığım işletmede (17 yıldır çalışıyorum) önce S5'lerimiz, sonra da S7'lerimiz oldu. Her ikisini de tanırım. Ama 4 yıl önce lgx5000 ile kontrol edilen makinalar geldikten sonra AB plc'nin ne kadar güçlü olduğunu gördüm. Mesela motion kontrol PLC ile entegre edilmiş. Siemens'in simotion'u gibi ayrı bir seri değil. Bence tek dezavantajı fiyatının yüksek olması.

CodeSys yazılımında motion, PLC + CNC + OP + Simulasyon entegre halinde yazdığınız aynı programla birçok farklı firmanın PLC leri programlanabiliyor, diger bir vurucu özelliği PLC+motion+OP+ CNC komutlarını(G kodları) ve eksenleri simule edebiliyorsunuz, diğer bir avantajı SCL,STL,LAD,FBD,Graph,CFC gibi dillerde programınızı yazıp, ekstra bir yazılım yüklemeden kullanabiliyorsunuz.
Diğer güzel bir özelliği kütüphane fonksiyonlarının açık kaynak kodlu olması yani kütüphane içine girip edit edebiliyorsunuz(Siemens gibi kapalı kutu degil), değişkenleri tanıtmak ve değerlerini değiştirmek veya izlemek çok kolay.
 
Son düzenleme:
Evet bu sıralar CodeSys ilgimi çeken bir konu. Şirketteki makinalardan birini S5'ten Beckhoff'a çevirdik. Ne kadar kolay oldu dönüştürmesi, anlatamam.
 
İlk başta siemense göre daha zor gibi gözükse de yılmayın arkadaşlar, Farkı farkedeceksiniz.
 
Rockwell otomasyon ürünlerine destek alamadığımız günler eskide kaldı diye düşünüyorum. Benim gibi geçmişteki zayıflığını bilenler halen öyledir diye düşünerek arayıp destek istemiyorlar. Tabi bu imajı silmeleri zaman alacak ancak biz bir otomasyon projesini rockwell Türkiye ye yaptırdık ve ben gelişimi orada farkettim ve bir sorunumda da kısa zamanda gelip problemi çözdüler. PLC nin atası tabirine katılıyorum, kalitesiyle orantılı fiyatlar yüksekti ancak o da aşağılara çekilmiş diye görüyorum çünkü projeyi 3 siemens teklifin içinden en düşüğü olmasa da en düşük 2. fiyatla onlara verdik ve siemensten çok daha kaliteli ürünler...
I can not exactly tell why but I love rockwell as a guy who is livin' in trouble as a maint. engineer :)
 
bence alan bradley türkiye piyasasına girdi ise desteğide vardır benim çalıştığım yerdede plc ve sürücüleri var yedeğine kolayca ulaşabiliyoruz.
 
arkadaşlar bu plc ile ilgili türkçe döküman mevcut mu acaba?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,149
Mesajlar
915,478
Kullanıcılar
449,892
Son üye
bekmezci

Yeni konular

Geri
Üst