Allen Bradley rslogix5000 komut listesi türkçe döküman

joonturq

Üye
Katılım
20 Eki 2008
Mesajlar
15
Puanları
1
Yaş
39
Rockwell Otomasyon Eğitim Notları

XIC - Examine If Closed


Tanım
Bit seviyesinde bir giriş komutudur. Giriş biti olarak kullanıldığında, sahadaki bir giriş saha elemanının , PLC hafızasındaki karşılığıdır. Röleler üzerindeki normalde açık kontakların işlevini görür.

XIC Adres Örneği
Örnek I:12/03
I Input(Giriş) imaj tablosu
12 Input(Giriş) imaj tablosundaki word adresi (sekizli sayı düzeninde)
03 Üçüncü bit

Not: “12” ayrıca, Input adresleri arasında birinci rack ve ikinci modül grubunu ifade eder.
Input adresleri bit seviyesinde ifade edilirler.

XIO - Examine If Open

Tanım
Bit seviyesinde bir giriş komutudur. Giriş biti olarak kullanıldığında, sahadaki bir giriş saha elemanının , PLC hafızasındaki karşılığıdır. Röleler üzerindeki normalde kapalı kontakların işlevini görür.

OTE - Output Energize

Tanım
OTE komutu, hafızadaki bir biti kontrol etmeye yarar. Eğer bu bitin karşılığı, çıkış modülü üzerindeki bir terminal ise, bu komut enerjilendiğinde, sözkonusu terminale bağlı olan saha elemanı enerjilenecek, komutun enerjisi kesildiğinde, saha elemanınında enerjisi kesilecektir. OTE komutundan önceki giriş şartları sağlandığında, prosesör OTE komutunu enerjilendirir ve giriş şartlarının bozulmasıyla birlikte de enerjisi kesilir.

OTE komutu, elektrik devrelerindeki röle bobini gibi hareket eder. OTE komutunu enerjilendiren, kendisinden önceki giriş şartlarının sağlanması iken, röle bobinini enerjilendiren, fiziki olarak bağlı olduğu kontaklardır.
 

Ekli dosyalar

  • TR_Komut_Seti.pdf
    293.3 KB · Görüntüleme: 1,566
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
rs logic 500 ve 5000 arasında komut seti açısından büyük fark varmı?
 
daha önce indir miştim, AB hakkında türkçe kaynak bulmak çok zor. Teşekkür edrim Joonturq. 500 ile 5000 arasında fark var ancak şöyle 500 de olan hemen her şey 5000 de var ancak Rsl5000 rs500 ün daha gelişmişi. Hazır komutlar ve bloklar çok. anlatması çok uzun sürer. en iyisi RS Logix5000 i bir gör. Hem kullanması da kolay.
 
5000 tag 500 adresleme mantığıyla çalışıyor.5000 e geçmeden 500 ü görmekte fayda var.çünkü haberleşme kısmında 500 le iletişim kurarken daha fazla olayla karşılaşıyorsun.
 
arkadaşlar haberleşme için resimli anlatım koyabilirmisiniz
 

Forum istatistikleri

Konular
128,157
Mesajlar
915,504
Kullanıcılar
449,900
Son üye
adidas2131

Yeni konular

Geri
Üst