Akulu araba gucunu dusurme

mimanti

Üye
Katılım
12 Nis 2015
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
44
Merhaba,
Oğluma bir tane 12v7amp akülü araba aldım. Kalkışta çok güçlü olduğu için aracın gücünü düşürmek istiyorum. Akuye 2adet 6v dc motor bağlıdır. Kadıköy yazıcıoğluna akülü ve devreyi götürdüm fakat orda sistem gücünü sadece Arun'un gücünü düşürerek yapabilirsin dediler ve 6v luk yeni bir akü aldım. Akülü başladığımda ilk başta bir kere çalışıyor fakat sonra hiç çalışmıyor. Konu ile ilgili yardımcı olabilecek birileri var mıdır?
Not: Elektrik bilgim yoktur.
 
aku degisimi ile olmaz. fircali motordur o. transistor ile surmelisiniz. 2n3055 ile yapilabilir. fircali motorsa kalkisi yumusatamazsiniz, cunku o motora ilk anda kisa devre akimi uygulanir bu hem transistoru zorlar hem motor dusuk voltajla kalkmaya zorlanacagi icin devirsiz gider.motor da eskir.
 
12V akü ile devam edin. Birkaç çeşit direnç alıp deneme yanılma yoluyla araya bağlayın. En kolay denenecek yöntem bu. Aksi halde daha da kurcalamayın sakat iş çünkü maazallah yangın çıkar. O akü azımsanacak akü değil.

Alacağınız direnç 0.22 ohm 25W 0.33ohm 25W Aluminyum direnç. İnternetten de alabilirsiniz. Tek tek deneyin. Beğenmezseniz 2 direnci duruma göre paralel yapın ya da seri yapın öyle bağlayın. Başarılı olursa direçlerin sağa sola değmesini engelleyecek tedbir alın ki ısınma sonucu biyeri eritmesin vs vs.
 
Veya biraz karisik olabilir ancak pwm dc motor suruculeri var. Motor oyle bir surucu ile surulebilir.
 
Güç kayıplarını önemsemezseniz uygun akımda seri diyot kullanabilirsiniz. Doğrusu pwm yöntemini kullanmak olur.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,160
Mesajlar
915,562
Kullanıcılar
449,918
Son üye
mustafa 909

Yeni konular

Geri
Üst