Akım ve Gerilim Kaynağı Nedir Bu İki Devre Elemanının Farkları Nelerdir

Hasan EKER

Üye
Katılım
1 Kas 2014
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
28
Merhaba Akım ve Güç Kaynaklarının Mantık ve Teoride Ne Oldukları Farkları ve Devrede Ne Amaçla Kullanıldığı Hususunda Bilgiye İhtiyacım Var Sunacağınız Bilgiler İçin Şimdiden Teşekkürler.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Yetkili ve Bilgili Kişilerin Yorumlarını Esirgememeleri ve Bu Hususun Benim İçin Oldukça Önemli Olduğunu Beyan Ederim
 
megep.gov.tr adresinde modüller bölümünde elektrik-elektroniği seçip içerisinde elektrik elektronik esasları dersini seçersen 3 tane modül göreceksin. bu 3 modülü inceleyip ve detaylı cevabını oradan bulabilirsin.
 
Akim kaynagi akim sabit gerilim degisken. Ornegin akim kaynagini 1 ampere ayarlayip hangi. Direnc yada yuku baglarsak baglayalim hepsi de 1 amper kim cekecektir. Bunuda cikis voltajini değiştirerek. Akimin sabit kalmasini saglar. Burada onemli olan akimdir. Gerilim kaynagi ise voltaj sabit iken değişik dirençler bagladigimizda değişik akim cekecektir.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst