Akım trafoları ve elektrik faturası hk.

smbpasswd

Üye
Katılım
25 May 2010
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
44
Arkadaşlar merhaba. Öncelikle elektrik konusunda teknik birisi değilim. Sizlere, araştırdığım ancak net bir cevap bulamadığım bir soru sormak istiyorum.

Bir plastik geri dönüşüm tesisine 11.000 TL elektrik faturası geliyor. Ancak tesis o dönem neredeyse bu rakamın yarısını yakacak kadar bile çalışmadı. Faturadaki çarpan kısmına takıldık. Bizim akım trafomuz 600/5 dolayısıyla çarpanımız 120. Biz akım trafosunu 400/5 yapıp (tedarikçi ile görüşerek) faturadaki çarpanı 80 yapacak olursak (bize bu akım trafosu yetiyor) faturadaki çarpanımız 80'e düşeceğinden elektrik faturası düşer mi? Yok sa endeks de aynı oranda yükseleceğinden sabit mi kalır? Bu 11.000 tl olan faturada ceza yok. Trafomuz 400 kVA.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Akım trafosunu değiştirmek, faturada negatif etki yapmaz.Aksına, çok azda olsa daha hassas olacağından artabilirde. Fatura, haketmediğinizden çoksa, bilen bir arkadaşa kompanzasyonu kontrol ettirin. Kompanzasyon panonuzda arıza olabilir.
Faturayı buraya koyarsanız, daha sağlıklı yorum yapılabilir.
 
Akım trafosunu değiştirmek fatura yı düşüremezsiniz!@zeybek ustamızın dediğini yapınız ve faturanızı bu işi bilen bir elektrikçiye gösteriniz reaktif ceza gelmiş olabilir!
 
Son düzenleme:
Siz sayacinizda ki aktif i (1.8.0) faturadaki aktif ile
karşılaştırın. ben geçen ay denk geldim 500 kwh vazla dan girmisler
 
Cevaplar için çok teşekkürler. Faturayı ekledim. Bir yanlış yok gibi.
IMG-20160310-WA0000.jpg
 
Ceza ödemenız yok, demekı bu elektriği kullanmışınız. Üretımıni, geçmiş aylardakı üretim ve elektrık tuketimlerinizi karşılaştrın.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,165
Mesajlar
915,606
Kullanıcılar
449,930
Son üye
oguuz680

Yeni konular

Geri
Üst