Akım ölçme devresi

sralatas

Üye
Katılım
20 May 2015
Mesajlar
95
Puanları
1
Yaş
32
herkese merhaba;
şarj ettiğimiz bir akünün üzerindeki akımı ölçen bir devre yapmak istiyoruz.nasıl bir yol izlenebilir?hall effect-sensor,shunt direnç yöntemi,low-side ölçüm gibi yöntemlerde maximum 20A ölçülebiliyor.benim istediğim bir araç aküsü gücündeki aküdeki akımı ölçmek yani 65A civarı.bunun için nasıl bir tasarım yapabilrim ve malzeme seçimi sensör entegre vs nasıl olmalıdır?bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.herkese iyi çalışmalar.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Voltajı bölen ve daha sonra okuduğu değere böldüğü kadar çarpan ekleyen sistemlerle akımı genelde ölçüyoruz. voltajı daha büyük bir değere bölüp ''R'' daha büyük bir çarpan oluşturarak ölçüm yapabilirsin gibi geliyo.
 
Hocam bu gerilim bölücü devreden bahsediyosun sanırım ama bizim için önemli olan anlık olarak görebilmem gerekecek.yani bu yaptığımız devrede istediğim zaman görmem lazım.umarım anlatabildim.bunu gerilim bölücü kullanarak yapabilir miyiz?
 
Aküyü dışarda şarj ediyorsanız şarj akımı zaten şarj cihazının akımı kadardır. (maksimum)

Araç üzerinde ölçüm yapacaksanız karışık, nerenin akımını ölçeceksiniz? Alternatör çıkış akımı mı ? Yoksa sadece aküye giden şarj akımı mı?

Saygılar....
 
Muhtemelen alternatör çıkışını ölçecek arkadaş. dediğim gibi bir kart toplattırabilirsin. daha fazla bir dirence böl ve daha fazla bir çarpan ekle mantığıyla.Yani kart okuduğu akımı sana işlemin çarpanının sonucuyla ekrana getirecek. 55mA Okuyosa işlemci (x100 Örn. çarpan) 55 A gibi.
 
arkadaşlar herkese teşekkürler kusura bakmayın biraz cevap geç oldu. Amacım şarj olurken akünün ne zaman dolacağını izlemek çünkü akünün şarj durumuna işlem yapılacak.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,304
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst