akıllı priz

felipemelo

Üye
Katılım
4 Nis 2011
Mesajlar
2
Puanları
1
herkese selam... Bitirme projesı kapsamında uzaktan kontrollu prız yapmak ıstıyoruz , oncelıkle prızdekı akımı var yok dıye kontrol edıp bu sonucu kullanıcıya ulastırmak amacındayız. prızdekı akımın varlıgını ne ıle ogrenebılırım burdakı akımı ogrendıkten sonra pıc kontrollu role ıle acıp kapatıcam kullanıcıya bılgı ıse rf moduller yardımıyla yapılacak... bır ıp alıp codesys gıbı bır programla arayuz hazırlayıp kullanıcının ınternete gırmesını ve sayfadan kontrolunu yapmasını saglamamız lazım... her prızde bırer alıcı ve verıcı modul , bu modullerle baglantı yapıcak bır ana kart ve bu anakarttada yıne alıcı ve verıcı moduller olucak fakat pıcten ana karta bılgı geldıgınde buradan internete nasıl ulasacagım... Malesef bu konularda ıyı degılım ogrenmek ıcın bole bı proje aldım bır amatorle konusuruz gıbı bana yardımcı olabılırmısınız... Sımdıden sagolun
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
net üzerinde çok güzel örnekler var bula bilirsin.
 
Aslında prizdeki enerjinin varlığını öğrenmene gerek yok.Prizleri bir kontaktör üzerinden beslersen sorununu çözmüş olursun.Kontaktörün bacaklarına bakman yeterli olacaktır
 
Yardımcı olur mu bilmiyorum ama zaman röleli kontrol edilebilen priz sistemleri var. Birçoğunda LCD ekranlar ve butonlar var. Belki bunlar işinize yarayabilir. Google'a bir bakın.
 
adam 11/03/2013 tarıhınde yardım ıstemış daha ortalarda yok forum yonetıcılerı böyle kişilerı silip yasaklamalı bu adamın amacı başka hala yardım etmeye çalışanlar var yazık tarıhı belkı gormedı ama kafa yorup yorum yazıyorlar bu bence boşa zaman harcatmak umarım yonetım gorur:)
 

Forum istatistikleri

Konular
127,947
Mesajlar
913,818
Kullanıcılar
449,592
Son üye
E.E.M.

Yeni konular

Geri
Üst