Akünün bittiğini nasil anlariz?

Arkadaşlar benim 2400 watt akıllı invertörüm var iki adet 210 ah akü bağlı 24 volt girişli güneş panellerim ise 1000 watt bir derdim var kullanım esnasında akülerden biri diğerinden önce deşarj oluyor iki aküyüde sıfır almıştım biri ölü durumda.Akülerin yerlerinide değiştirdim ama nafile ölü olan akü çabucak şarj olup çabucak boşalıyor.Şimdi ölü akü yerine yenisini alacağım.Yüksek akım çektiğinde iki aküde aynı anda boşalmıyor biri daha önce boşalıyor sistem doğal olarak 19 volta düşünce invertör kendini kapatıyor.Bir akü tam dolu olarak kalıyor diğeri ise tamamen boşalıyor.iki aküyüde aynı anda deşarj edecek bir yol varmı ?
https://ltspicefiles.wordpress.com/2016/05/26/battery-balancer-aku-dengeleyici/
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Kardeş bu ilk linkteki cihaz yanlızca dönüştürücü sanırım çıkış gerilimi 13 volt diyor benim amacım 24 voltu 12 volta düşürmek değil girişinde çıkışında 24 volt olması gerekmez mi ayrıca 15 ampere kadar destekliyor benim sistemim de yeri geliyor 110 amper akım çekiyorum
İşime yaramayacak sanırım
 
Benim sitedeki cihaz şarzı yüksek olan aküden şarzı düşük olan aküye enerji transferi yapan bir devre. iki akünün voltajını birbirine eşitliyor. aliex deki malzemelerde bu işi yapıyor. yani akü voltajlarını birbirine eşitliyor. aküden istediğin akımı çekebilirsin. aküden çekeceğin akımla dengeleyicinin akımı farklı şeyler.
 
Anladım invertöre degilde iki akü arasına bağlayacağız ama yinede tereddütüm var zira iki akü arasında da yüksek akım transferi olacaktır 15 amper bunu karşılamaz diye düşünüyorum tabi bunu hiç bilmeden söylüyorum bu işten çok az anlarım keşke kullanan birini bulsam detaylı bilgi edinmek için ama zor.
 
Sanırım ingilizce mail atmam gerekecek ürün fiyatınıda göremedim ama bu cihazın çalışma prensibini anladım bu cihaz sanırım profesyonel bir cihaz gibi sanki çok pahalı galiba neyse kardeş yardımların için teşekkür ederim.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,177
Mesajlar
915,643
Kullanıcılar
449,939
Son üye
sorunsuzşofben

Yeni konular

Geri
Üst