Akü

Lutfiozgan

Üye
Katılım
1 Nis 2014
Mesajlar
27
Puanları
1
Yaş
38
12 v 7 amper aküyü şarz ettikten kısa süre sonra kendiliğinden boşalıyor bu akü için yapılacak birşey varmı yoksa çöpemi atmalıyım
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
"2015 Nisan verilerine göre Türkiyenin elektrik enerjisi ihtiyacı ortalama değeri yaklaşık 30.000MW'tır. Akkuyu NGS'nin 4 ünite toplam enerji üretimi 4800MW'tır. Sadece Akkuyu NGS Tüm Türkiyedeki termik santrallerin ürettiği enerjinin toplamına yakın güçte bir elektrik enerjisi üretecektir."

TÜRKİYENİN GELİŞİMİ İÇİN NÜKLEER ENERJİ ŞARTTIR.
NÜKLEER ENERJİYE KARŞI ÇIKMAK ÜLKE GELİŞİMİNE KARŞI ÇIKMAK DEMEKTİR .......Okay hocam; hemen sizin şehrin yakınına kuralım...İnşaallah Mersin'e 3000 km'den yakın bir yerde değilsinizdir.
 
Son düzenleme:
Kocaelideyim inşallah burada da kurulur şeref duyarım. Korkuyla, geri kafalılıkla ülke gelişiminden bahsedemezsiniz yerinizde bile sayamazsınız sürekli gerilersiniz.
Risk diyorsanız zaten her yerde var buyrun bulgaristan buyrun romanya buyrun rusya buyrun iran buyrun ermensitan peki hala körü körüne karşı çıkmak niye !
 
Hocam;Korktuğum teknoloji ve gereklilikler değil,liyakat ve zihniyet
 
Korkmayın, bizim için ülkemizin gelişmesi önemli ülke menfaatleri önemli işin siyasi boyutu bizi ilgilendirmez.
 
Sıralamada 1.öncelik insan yaşamı ve doğa, gerisi sonra geliyor...Ayrıca siyasi boyutuylada tartışmıyorum.
 
Risk dediğim gibi zaten var gelişmiş ülkelerin hepsi fazlaca bu nimetten faydalanıyor çernobil çok eski teknoloji hariç önemli kazalar doğal felaketlerden kaynaklanmış, deprem ve tusunami ülkesi japonya felaketler yaşamasına rağmen çalışmalarına devam etmekte. Ayrıca risk almadan başarı elde etmek mümkün değildir günümüz teknolojisinde riskler minimuma indirgenmiştir. Diğer santrallerin işletmede doğaya verdiği zarar da düşünüldüğünde İNSAN İÇİN DOĞA İÇİN NÜKLEER SANTRAL diyorum.
 
Tamam hocam;O zaman şöyle ifade edeyim zira konu polemiğe doğru kaymakta;En pahalı elektrik olmayan elektriktir.Üretilmesi lazım bunada tamam ama ben riski gerçekleştiğinde doğal yaşam ve diğer üretim alanlarını yüzyıllarca yok edecek bir üretimin beni ve ailemi etkileyecek yakın çevremde yapılmasını arzu etmiyorum.Herhalde buna hakkkım vardır?Ruslar Sibirya'da üretsin ENH ile enterkonnektesisteme versinler vs gibi fikirler üretilebilir ve maliyet vs gibi gereksiz sebebler olası sonuçlar için bahane edilemez.Bunlar benim fikirlerim kimseyi bağlamaz ayrıca asla gerikafalı falan değilim.
 
Geri kafalı ithamı hakaret değildir bunu öncelikle belirtmek isterim eskilerden kopamamış teknolojik gelişmeleri kabullenmek istemeyen bağnaz bir düşünce tarzıdır. Demokraside her fikre yer vardır ancak öncelik her zaman ülke gelişimi ve insan olmalıdır.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,967
Mesajlar
913,969
Kullanıcılar
449,612
Son üye
esperran

Yeni konular

Geri
Üst