akü ile nebulizatör çalışır mı?

12 v 12 amperlik bir kuru akü 130wat lık bu cihazı aşağı yukarı ne kadar çalıştırabilir?
1 saat çalıştırır
 
selamunaleyküm...kardeşlerim annem akciğer hastası ve günde 4-5 defa nebulizatör ile hava almak zorunda elektrikler kesildiğinde hastaneye gitmek zorunda kalıyoruz bu nebulizatör elektrik kesildiğinde akü ile çalıştıralabilirmi? 220v 50 hz 130va üzerindeki bilgiler bunlar elektronikle pek alakam yok bunu nasıl yapabiliriz?teşekkürler
ups yanı bılgısayarlar ıcın kullanılan guc kaynakları ısınızı gorebılır. Daha uzun calıstırmak ıstersenız ıcındekı akunun + ve - ucundan bırer kablo cıkarıp elektrık olmadıgı zaman harıcı bır akuye + ve - uclarını baglayıp uzun sure calıstıra bılırsınız
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
akusu bozuk ups lerını atmayın ıcındekı akuyu cıkarın aku uclarından + ve - uclarını acacınızın akusune baglarsanız cıkısından 220 volt alırsınız ve sac kurutma makınası ıle donmus tup beynını ısıtıp aracınızın daha rahat calısmasını saglaya bılırsınız
 
yardımlarınız için ALLAH razı olsun kardeşlerim.benim kafam karıştı 12v 12 amperlik bir akü bu makineyi en az 10 saat çalışacağını söylediler ciğaz 0.5 amper çekiyormuş. çok uzattığımın farkındayım ama çalışamadığım için fazla bir bütçem yok o yuzden iyice arastırıyorum.
 
220v 0.5 amp çekiyordur.Tavsiyem 300w civarı bir inverter almanız, ups tip olanları var onlar daha iyidir günde kaç saat çalıştıracaksanız saat ile 130 u çarpın çıkan rakamı 12 ye bölün bu sizin akünüzün amper değeri olacaktır ama kayıplarıda katarak %15 fazlası bir akü almanızı tavsiye ederim.
 
günde yaklaşık 1 saat çalışıyor,cihazın kendi bataryası yok,bataryalı modelide malesef bulunmuyor.

Eğer yanlış anlamadı isem, günlük toplam 1 saat çalışıyor demişsin bu 1 saati de sanırım 20 dakika sabah 20 dakika öğlen 20 dakika da akşam olmak üzere 3 parçada alıyor.

Bu durumda alet 220 V 0.5 A olduğuna göre 110 Va yapar saatlik. Kayıpları da 2 kat olarak düşünecek olur isek şu linkini vereceğim ürün veya buna benzer daha ucuz ürünler var onlardan birisi senin işini görecektir.

http://www.hepsiburada.com/powerful-600va-pl-600-line-interactive-5-20-ups-p-BD99336

bu ürün 600 Va yani senin nebilizatörün 110 VA sıkıntı yok rahat çalıştırır. Gelelim süresine,

12 V 7 amperlik kuru akü var içinde bu da 84 Watt eder.
Senin cihazın ise saatte 100 Watt tüketiyor. Yani bu ürün ile sen 20 dakikalık 1 seansı yapabilirsin anca. Daha fazlasını yapmak istersen bu cihazın inverter ini kullanıp sadece akü takviyesi yapman yeterli olur. Yani aracının aküsünün + kutbunu bu cihazın içindeki resimde görünen + ucuna bağlayabilirsin. - ucunu da bu aletin içindeki akünün - ucuna bağlayabilirsin.

Gelelim diğer konuya, elektrik kesintisi genelde günlerce olmaz. sabahtan akşama kadar olur. 1 seansı bu makina içindeki akü ile yapabilir ama 2 veya daha fazla seans yapman gerekirse akü takviyesi yapman lazım.

Yada 12 V ile de çalışabilen bir nebilizatör bulursan sadece akü alırsın.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,304
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst