akü ile nebulizatör çalışır mı?

dusumsel2

Üye
Katılım
1 Ara 2016
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
45
selamunaleyküm...kardeşlerim annem akciğer hastası ve günde 4-5 defa nebulizatör ile hava almak zorunda elektrikler kesildiğinde hastaneye gitmek zorunda kalıyoruz bu nebulizatör elektrik kesildiğinde akü ile çalıştıralabilirmi? 220v 50 hz 130va üzerindeki bilgiler bunlar elektronikle pek alakam yok bunu nasıl yapabiliriz?teşekkürler
 
A.s. Gücünüz belli çalışma sürenizi de tespit edin ona göre akü belirleyelim. Elektrik kesintisinde cihaz bir süre destekleyebiliyor ise içindeki bataryaya paralel ilavesi ile süreyi istediğiniz kadar uzatabilirsiniz. Enerji kesildiğinde duruyor ise uygun bir ups ile çalışmasını istediğiniz kadar uzatabilirsiniz.Vereceğiniz bilgiye göre tavsiyede bulunuruz.
 
günde yaklaşık 1 saat çalışıyor,cihazın kendi bataryası yok,bataryalı modelide malesef bulunmuyor.
 
600 va ups ve 12 volt 20 amperlik bir akü yeterli olur diye düşünüyorum.
 
peki nasıl yapacağım bunu benim pek bilgim yok.
 
Önce emanet 600 va ups alın sorunsuz çalıştırıyorsa süre uzatmak için içindeki aküye paralel akü ilave edersiniz. İlk çalışma akımları yüksek ise 1000 va gerekebilir. Aynı şekilde süre uzatmak için 1000 va ups için akü ilavesi yaparsınız. Buna ayıracak bütçeniz ne kadar olmasa daha uygun çözümler bulalım.
 
12 v kuru akü den inverter ile bu cihazı çalıştırmam için akünün kaç amper olması lazım? kullanım süresi ile amper ilişkisi nedir?
 
Talep gücünüz ve kullanım süresine göre batarya kapasitesi belirlenir.
 
12 v 12 amperlik bir kuru akü 130wat lık bu cihazı aşağı yukarı ne kadar çalıştırabilir?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,304
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst