Akü bağlantısı hakkında

Katılım
22 Ara 2012
Mesajlar
214
Puanları
1
Yaş
37
Bir elektrikli forklift 24 dc akü ile çalışmakta ve bunu iki adet 12 volt akü ile sağlamakta
ancak
akülerin eksileri birbirine bağlı başka hiçbir yere bağlantısı yok ve akülerin artı uçları kullanılıyordu
bu bağlantının hikmeti nedir
+/--/+
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Yanlış görmüş olmalısınız o şekilde kullanılamaz.
 
Ancak + - + - şeklinde bağlandığında seri bir bağlantı olur, toplamda 24 volt dc. olur,aksi halde uçlarından 24 volt dc. hiç çıkamaz.(İki adet pille çalışan tv,receiver,vb.için kullanılan uzaktan kumandaya,1.5 voltluk AAA pilleri + - - + şeklinde, birini arka arkaya bağlarken birini ters koyarsanız da (+ - - + şeklinde) sonuç aynidir,bu durumda bu kumanda çalışmayacaktır,benzer şekilde.)

Ancak bu durumda bu forklift dışındaki başka amaçlarda nasıl kullanılır? 12 voltun her şartta 2 aküden birinden,kritik olarak da alınması çok gerekli olduğu durumlarda, her iki + uçtan 1.si veya 2.si esas bağlantı ucu olarak ele alınıp (VEYA mantığıyla) 12 volt dc. her iki durumda da bu çift aküden (- leri tam ortak bağlı iken) alınması için düşünülebilir.Aksi halde ortada - - uçların ters bağlantısında ise + + uçlardan akım ve voltaj çıkışı (24 volt dc.'de) hiç olamaz. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Merhaba gördüğünüz iki
traksyoner akünün paralel bağlanmış halidir forkliflerde bu bu aküler kulanılır üzeri kapalı ise tek akü olarak algılamışsınızdır 24 voltluk iki traksyoner akü parelel bağlanmıştır saygılar....
Screenshot_2017-02-07-21-45-17.png
 
valla sayın arkadaşlar bu şekilde çalışıyor bende anlayamadım
 
amfi devresi yapıyorum 24 volt, 2 tane 12 volt adaptör var nasıl bağlamam lazım ki 24 volt elde edeyim yanlış bir şeyde entegre yi yakarım diye çekiniyorum yardımcı olurmusunuz elektriği feth ettik şimdi elektroniğe sıra geldi:D
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,098
Mesajlar
914,957
Kullanıcılar
449,800
Son üye
bukurt

Yeni konular

Geri
Üst