akü şarj-deşarj

Katılım
14 Eki 2006
Mesajlar
72
Puanları
1
Yaş
39
slm herkese trafo merkezlerinde olan akülerin şarj ve daşarjını ve redresörün üzerinden okuduğumuz A veya U çalışmasını anlatabilirmisiniz yani akülere vereceğimiz şarj miktarı kapasite 200 Ah olan akü grubunun şarj miktrı ve benim asıl sorum şarj ederken sistem DC sinide(yükünü) ilave ediyomoyuz sistem 5 A çeksin örneğin.ozaman şarj akımı 10 A+5A mi yoksa sadece 10 A mi?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
kardesim sorunu tam anlamadım ama bircok kez akü testti yaptım.redresörler yağ sabit akımlı yada sabit gerilimli olurlar .sana akü testtiyle ilgili küçük bişey anlatıyım mesela akü 800 ah saat .akü testti yapmadan önce muhakkak katologuna bakman lazım . katalogunda test süreleri vardır ve o süre sonunda akünün hücre gerilimleri yazar . mesela 1,8 volt .testte baslamadan önce akülerin hepsinin gerililimlerini okuman lazım .2,3 v olsun gerilimleri desarja baslaman için saatte 100 ah akım ceken bir yük bağlaman lazım (bu iş imal edilmiş torkel cihazı vardır).aküler redresörden ayrılır ve bu yüke bağlanır her saat hücre gerilimleri ölcülür normalde 8 saat sonunda hücre gerilmlerinin 1,8 v un altına düşmemesi lazım eger 3 saat sonunda her hangi bir akü bu voltajın altına inerse o akü arızalıdır . o akü cıkartılıp testte devam edilir . 8 saat sonunda 1,8 v üstünde olan aküler .sarj a bağlanır .sarj esnasında redresör yüksek akım ceker . sistem 3,5 saatte normale girer . sarj sonunda akülerin gerilimleri 2,3 v tun üzerinde olursa aküler iyidir anlamına gelir . akü test indeki asıl amac aküler durduğu sürece elektronlar tembellesir bu elektronları aktif hale getirmek için her sene yapılmasında yarar vardır akülerin ömrü uzar bu sayede...
 
tesekurler kardes guzel paylasim ama sunu demek istedim akuleri sarj ederken sistemin cektigi akimida ilave ediyomuyuz.200 ah olan aku grbunun sarj akimi kac a olmali sistem yuku de 5 a olsun koruma;kumanda;kesiciler falan sarj kimini 15 a mi ayarlamamiz gerekir
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,655
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst