Ag sistemlerde sigortalı yük ayırıcı ile kompakt şalter arasındaki fark?

sigortalı yük ayırıcısı devrede sigorta vazifesi görür kısa devre halinde kullanılamaz duruma gelebilir. kesici de ise sabit ve hareketli kontaklar, ark-şerare söndürme bölümü ve işletme mekanizmasına göre birçok çeşidi bulunduğundan tekrar kurulup kullanılabilme durumu vardır. Bir de kesici de bıçaklı sigortalara göre emniyet tedbirleri artırılabilir.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
sigortalı yük ayırıcısı devrede sigorta vazifesi görür kısa devre halinde kullanılamaz duruma gelebilir. Kesici de ise sabit ve hareketli kontaklar, ark-şerare söndürme bölümü ve işletme mekanizmasına göre birçok çeşidi bulunduğundan tekrar kurulup kullanılabilme durumu vardır. Bir de kesici de bıçaklı sigortalara göre emniyet tedbirleri artırılabilir.

AG yük ayırıcları kısadevre kesme kapasitesi en yüksek olan Alçak gerilim koruma elemanıdır 120kA . (Altlık imalat hatası hariç)Tahrip olma söz konusu olmaz yanma olaylarının hepsi gevşek bağlantıdan, yanlış kablo seçimi yüksek sigorta akımı uygulaması neticesi aşırı akım sebepli çıkar.
 
Kendi parasını harcasa öyle söylemezdi ! Sadece kompakt şalter kullanmak yeterlidir.Başka yerdeki mesajınızı sonradan gördüm.Sorun,gevşek irtibattan kaynaklanmıştır.Size akıl veren mühendis,kesesinden verecek ise,3 şalter peşpeşe de ! bağlayabilirsiniz.Sigorta,DEVREYİ KO-
RUR.Kompakt şalter ise,HEM DEVREYİ HEM CİHAZI KORUR !.
Hocam devreyi korumuş olduğumuz zaman cihazı da korumuş olmuyor muyuz?
Eğer böyle olmuyorsa devreyi korumak ile cihazı korumak arasında ki farkı anlatabilir misiniz?
Teşekkürler şimdiden.
 
Sigortalarla kompakt şalterlerin birbirine göre bazı üstünlükleri vardır.

Sigortalar : ucuzdur , akım kesme kapasiteleri çok yüksek olabilir, küçük arıza akımlarında koruma yapamaz , ayarlanamaz

Kompakt şalterler : pahalıdır , akım kesme kapasiteleri görece düşüktür, Küçük arıza akımlarında koruma yapabilirler, ayarlana bilirler.

Bir devrenin nominal akımı düşük kısa devre akımı yüksek ise sadece şalter kullanmak yerine şalter ve sigortayı beraber kullanmak daha ucuza malolabilir.

Kolay gelsin...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,654
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst