AG Panosu Schneider Compact Şalter Faz Koruma Rolesi

asou68

Üye
Katılım
29 May 2009
Mesajlar
152
Puanları
1
Arkadaşlar merhaba;

Bir AG panosunda Schneider NS2500 N Compact şalter kullanıyorum. Bulunduğumuz yerde sıklıkla enerji kesilmesi ve sonrasında voltaj düşüklüğü yada fazın birinin olmaması gibi durumlarla karşılaşmaya başladık. Sistemin zarar görmemesi adına nasıl bir koruma yapabilirim. Schneider ile yaptığım görüşme sonrasında açtırma yada düşük gerilim bobini önerdiler ama özellikle düşük gerilim bobini iki faz arasından ölçüm yapıyor ve üçüncü fazda sorun olduğunda yeterli koruma sağlamıyor. Kıymetli görüşlerinizden dolayı şimdiden teşekkür ederim.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Sayın Asou68 faz kontrol rölesi işinize görebilir.Düşük gerilimi bobininin tetiklemesini faz kontrol rölesinin çıkışından yaparsan üç fazdan herhangi birinde sıkıntı olduğunda düşük gerilime bilgi gider.Buda sizin işinizi görür.
 
Sayın Asou68 faz kontrol rölesi işinize görebilir.Düşük gerilimi bobininin tetiklemesini faz kontrol rölesinin çıkışından yaparsan üç fazdan herhangi birinde sıkıntı olduğunda düşük gerilime bilgi gider.Buda sizin işinizi görür.
Düşük gerilim bobininin tetiklemesi hangi fazdan geliyorsa o fazda sorun olduğunda sistem işe yaramıyor. Faz kontrol rölesi çıkış veriyor ama sonuçta düşük gerilim bobinine de bir enerji lazım. O enerji sorunlu faza denk geldiğinde sıkıntı oluyor.
 
sayın asou68 enerji kesintisi için kesintisiz güç kaynağı voltaj düşüklüğü için regülatör yada izolasyon trafosu kullanabilirsin. ayrıca voltaj düşüklğünde yada iki faza kalınan durumlarda compact şalteriniz ayırma yapmıyor mu. şalter akım ayarını kontrol ediniz. çalıştığım firmada schneider compact şalterlerden kullanıyoruz enerji kesilip tekrar geldiğinde şalter arada trip moduna geçiyor kolay gelsın.
 
Ana şalterin her gerilim salınımında açması ( özellikle,düşük gerilim bobini yardımı ile ) arzu edilen bir işletme şekli değildir.Böyle bir rahatsızlık için,kumanda gerilimini kontrol ederek çözüm üretmek daha doğrudur.Ana şalter açmayacak,ancak,kumanda gerilimi kontrolü ile diğer çıkışlar kontrol altına alınacaktır.Normal uygulama ! böyle olmalıdır.
 
motorlu tmş enerji gittiğinde açaçak, enerji geldiğinde kapayacak. bunu en basit hali ile nasıl yapabiliriz ?
 
Düşük gerilim bobini kullanarak yapabilirsiniz.Bu konuyu,etraflıca ! düşünmenizi öneririm.
 
Bu röleden yararlanarak,bir yardımcı kumanda gerilimi oluşturabilir ve bu gerilimi açma/kapama işlemleri için kullanabilirsiniz.Ana şalteriniz açsın istiyorsanız,şalteri ( bulunduğunuz yere bağlı olarak ) günde 3-5 defa kapatmak zorunda kalabilirsiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,958
Mesajlar
913,910
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst