AEG - NO-FROST Buzdolabı Elektrik Sorunu

PeYoTe

Üye
Katılım
2 Ağu 2010
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
59
Merhaba,

Bir adet aeg no-frost buzdolabım var bir süre önce arızalandı her fırsatda konuştuğum kişiler yenisini almamı tavsiye etti bu site ile tanıştıktan sonra kendim müdahale etmek istedim (Teknisyenim).

Aslında soruna doğru yerden başlamak lazım benim gözlemlerim fanların çalışmadığı, zaten sorun ilk önce kapı üzerinde mevcut olan anahtarlardan başladı ilk önce onlar kavruldu bir süre anahtarı iptal edip kullandım daha sonra fanlar tamamen sustu ki bu anahtarlar kapılar açıldıgında fanları devre dışı bırakıyordu zaten. Sonuç olarak buzluk kısmının dibinde bulunan soketin kavrulmuş oldugunu gördüm ( 6 sıralı bir soket üzerinde 3 adet faz var 2 adet rezistansa giden uç var onlar belli bir adet tanımlıyamadıgım var dolap içinde açıkta kalan da iki kablo var biri ipekli bir kablo üzerinde çok ince resistans teli gibi bir malzeme var ve FAZ var bir adet kırmızı kablo (ki bu kırmızı kablo toplanmış bir grup kablodan dışarı çıkarılan uç FAZ var. Aşırı yandığından tesisatı tamamlıyamıyorum. Yine bir düz mantıkla (bence) fanlar anahtardan geçtiğine göre bu canlı uç olmalı ve her iki fan tek bir kabloylamı besleniyor acaba. Şayet fanları devreye alabilirsem sorunum kalmıyacak galiba...

Soketteki kablo sıralaması şöyle

Beyaz - Kırmızı - Mavi - Kırmızı - Beyaz - Kahve

Saygılarımla,
 
Evet motor çalışıyor buzlugun altındaki petekler soğuyor (donuyor).fan çalışmadıgından herhalde buzlanıyor..rezistans sağlam ısınıyor
 
Fan iki uçla besleniyor.
Kablo uçlarını bulamıyorsan; termostat üzerinden alacağın ceyranla fan motoruna giriş yap. Termostat devreye girince motorla beraber fanda çalışacaktır.

Fan motorunu direk çalıştırıp dene, sonra kapı butonlarını çıkarıp kısa devre yapıp fanın çalışıp çalışmadığını kontrol et. Çaresiz kalırsan,önceki söylediğimi yaparsın.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,901
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst