Adobe Cep Telefonlarından Flash Player Desteğini Çekti

Aksi

Site Yetkilisi
Yönetici
Site Yetkilisi
Katılım
26 Eyl 2008
Mesajlar
1,887
Puanları
472
Yaş
40
14930925.jpg


Photoshop ve Flash gibi yazılımlarıyla dünyanın önde gelen yazılım şirketlerinden biri olan Adobe, radikal bir karar alarak mobil cihazlarda Flash Player desteğini çekeceğini duyurdu. Bu kararın ardından sık sık Flash Player'ı desteklemediği için eleştiri oklarının hedefi olan Apple cihazlarının yanında diğer tüm mobil cihazlar da Flash Player desteğinden yoksun kalmış oldu.

Adobe, aldığı bu kararın gerekçesini ise HTML5 teknolojisine bağlıyor. Adobe'a göre tüm dünyanın kabul ettiği bir standart olan HTML5, mobil cihazlara bu alanda en iyi çözümü sunuyor ve Flash Player'ın mobil cihazlarda olmasının bir gereği kalmadı.

Android cihazlarda ve RIM'in PlayBook tabletlerinden desteği çekilen Flash Player'la ilgili Adobe'un resmi blog sayfasından yapılan açıklama şöyle: "Artık mobil cihazlarda kullanılan işletim sistemleri için Flash Player'ı geliştirmeyeceğiz. Ancak yazılımdaki herhangi bir açığa karşı yamalar yayınlamayı elbette sürdüreceğiz."

STEVE JOBS: "FLASH BATARYAYI ÖLDÜRÜYOR!"


2010 yılında Apple'ın eski patronu Steve Jobs, Adobe'un Flash Player'ını hedef almış, Flash Player için "hem bataryayı çabuk tüketiyor, hem de güvenilir değil" şeklinde açıklamalarda bulunmuştu. Adobe ise Jobs'ın bu sözlerine kayıtsız kalmamış, internet meydasının bir numarası olmayı sürdüreceklerini kaydetmişti.

BGC Partners'ta analiz uzmanı olarak çalışan Colin Gillis, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu sözleri dile getirdi: "Steve Jobs, tüm sektörü HTML5'e kaydırdı ve satılan 40 milyona yakın iPad, Flash Player'ın aslında o kadar gerekli olmadığını da gösterdi."

750 KİŞİYİ İŞTEN ÇIKARIYOR

Flash Player desteğini mobil cihazlardan çeken Adobe, bu kararıyla bağlantılı olarak da 750 elemanını işten çıkaracağını duyurdu. Bu anonsun ardından Adobe hisseleri yüzde 8 oranında değer kaybetti.

2010 yılı sonunda Adobe, 9 bin 117 kişiye istihdam sağlıyordu.

Ceplere Flash darbesi - Hrriyet Teknoloji
 

Forum istatistikleri

Konular
128,123
Mesajlar
915,196
Kullanıcılar
449,830
Son üye
xkullanıcı45

Yeni konular

Geri
Üst