CNC Mdf Kesimi

osman1970

Üye
Katılım
31 May 2009
Mesajlar
94
Puanları
1
Konum
Ordu
Mdf kesimi yapıyorum ,akşam gec saatlerde 6 mm mdf keserken, 6 mm mdf yi 3 mm uc kullanarak 2 mm dalma ile kesiyorum uc kırmayayım diye ,lakin 6 mm çok parça işlemem rağmen bu gece kesim esnasında makinam bir kaç sefer durarak işi berbat etti,TB660 Katta hiç ısınma yok motorlarım 57BYGH310.
Sonrasında deneme yapmak için 4 mm mdf takarak 2 mm dalma ile onu kestim proglemsiz kesiyor..sanki mdf yi tanıyormuş gibi kesme hızı çok düşürsemde yine keserken duruyor..spindle 18000 devir..
lütfen acil yardım ....her türlü fikre açığım
Aynı ürünü 16 mm v bİts ucla kesmiştim sorun çıkarmadan kesti 2 ürünü tezgaha takınca durma başaldı videsu ekte ..




Buda normal çalışması




bunu işlemiştim 2.sını yaparken bu olay basıma bela oldu
qbrO3Q.jpg
 
Selam. mach3, limit switch hatası vermiş kardeşim. eğer limit switch yoksa input ayarlarını kontrol et. varsa makinenin çalışması sırasında titreşimden kablolarında temassızlık oluyordur belki.
 
limit swish var ve durdugunda limit swish hatası yazıyor..ama her hangi bir swiş e temaz yok sadece mdf ye derin daldıgında (3 mm ) yapıyor...bosta veya mdf ye az daldıgımda proglem yok full hızda bile bosta calıştırıyorum en ufak bir prohlem yok 3 mm mdf yi 2 ser mm dalmada proglem yok..uc temas halinde değilken eksenelere ters baskı uyguluyorum yine durma yok..hatta o kadar baskı uyguluyorum ki makına kayıyor..burada input ayarlarında ne gibi bir sıkıntı olabilir ? az daha acarsanız sevinirim..
 
Limit switch yoksa inputları belki aktiftir onları deaktif et demek istedim kardeşim. Limit s. var diyorsun. Ben olsam o switchleri deaktif edip denerdim. G kodunu kendi sınırların içinde oluşturmuşsundur sorun olmayacaktır.
 
ilk kesimi yaptım sorun olmadı ama aynı ebat ürünü 2.kez kesmeye kalktıgımda sorun oldu,,kesim sınırlarının içinde..
yarın ilk işim limit swissleri deaktif edip denicem ama sorunu ondan kaynaklı oldugunu sanmıyorum...daha öncesindne kesim yapmadığımdan hassas derinlikte kesim yapıyorum size sorsam 3 mm end mil ile mdf ye en fazla kaç mm dalabilirim uc kırılmayacak makul ilerleme hızında ? 18000 rpm mach 3 programında steplerin fazla akıkm çekmesiyle stop a gecemsi gibi bir durum söz konusu olabilirmi ? tb660 de ve steplerde ısınma yok ?
 
Malesef uç ebatı ve dalma miktarıyla ilgili bende henüz o kadar bilgi sahibi değilim. Bu konularda forumdaki ustalarımız yardımcı olacaktır. Fazla akım çekme durumunda limit switch hatası vereceğini düşünmüyorum. Büyük ihtimalle sorun switch bağlantılarından veya switch in kendisinden kaynaklanıyor. Eğer değilse de yeni birşey öğrenmiş olacağız. Hayırlı geceler.
 
son yazdığımdan sonra dayanamadım indim makinanın yanına 4 mm dalma 6 mm uc ile kesim yaptım banamısın demedi sorunsuz daldı ve işi bitirdi videosunu atıyorum şimdi ben bu işe şaştım kaldım umarım baısma iş açmaz... video geliyor
 
bu limit swish olayını anlmadım umarım başıma proglme olmaz eger aynen devam ederse mach 3 de alarm olayına bakıcam swishlerde bı sıkıntı varmı diye 6 mm end mill ile 4 mm 18 lik mdf ye daldım banamısın demedi ...

 
A ) Makinelerin ruhu vardır.
B ) Makinelerin ruhu yoktur.

Bu kuramlara göre hisli makina malzemeyi ve ucu tanır ona göre duygulanır :)

Bunlar bir yana , cad programında tanımladığınız uçların step ,ilerleme offset finish vb parametreler ve cam programındaki offset uç tanımlamalarınızdan dolayı bu olay oluyor gibi.
Birbiriyle uyuşması ve soft ve fiziksel limitlerin dışında kalmadığına emin olun.

Denemek için cad programındaki ucu kopyalayın ve uç numarasını boşta olan mesela 2017 yapın muhtemelen o bile yetecektir.
 
Yanıyor mu videodan mı öyle görünüyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,947
Mesajlar
913,820
Kullanıcılar
449,593
Son üye
purplelake

Yeni konular

Geri
Üst