acil yardım elektrik düşüklüğü

Kombiyi bi kaç haftadir taktık ve trafodan son bağlanti ve ek noktalarina kadar kontrol edip sıkıntı oluşturabilecek yerleri elden geçirdik,ayrica rezistanslarin hepsi 3 fazlı kombi devreye girmeden önce voltajlar normal ama çaliştirinca resmen o fazi öldürüyor.şimdiden değerli yorumlariniz içinde ayrica tşk ederim
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Pensampermetre ile faz akımlarını ölçmenizi söylemiştim. Fazın birinden aşırı akım çekiliyor o fazın gerilimi aşırı düşüyor, diğer fazlardaki ufak gerilim düşüşüde bir faza aşırı yüklenme dengesizliği neticesi nötrde gerilim artması. Yorumum bu şekildedir.
 
Son düzenleme:
1- Bu voltaj çöküşünü nereden ölçüyorsunuz?

2- Bu voltajı ana dağıtım panonuza yada trafo çıkışına kadar ölçerek takip ettiniz mi?

Etmediyseniz sorunun çözümüne yaklaşmadık. Bu ölçümü sadece kombi tarafında yaptıysanız belkide kablo imalatından olabilecek hataları gözden kaçırmış oluyoruz.
 
O faz bi kaç amper fazla çekiyor fazla bi fark yok aslinda,fax düşümüde bizim panoda 130 lara şebekede 170 lere,Tr panosunda 200 lerde.Tr uzaklikta 400-500 mt civarinda
 
@REZİSTANS dostum,

80 kW lık bir sistem yanlışlıkla nört yerine toprağa bağlansa idi gerçekten hiç iyi şeyler olmazdı diye düşünüyorum. Toprak bu akımı taşıyacağını sanmıyorum ve diğer cihazların toprağına voltaj gideceğini düşünüyorum. Faz düşüklüğüne neden olacağını da sanmıyorum.

Şahsi fikrim. Selamlar...
doğru tek fazda olduğunu farkedemedim uyarın için sağol
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,918
Kullanıcılar
449,607
Son üye
sinan343834

Yeni konular

Geri
Üst