Acil Stop Rölesi Ne İşe Yarar?

Katılım
2 Ara 2010
Mesajlar
37
Puanları
1
Yaş
44
acil stop rölesi ne işe yarar? fiyatları niçin bukadar yüksek
sadece plc lerdemi kullanılır
çalışma prensibi nedir?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
acil stop röleleri sadece plc li sistemlerde değil normal kontaktörle yapılan devrelerde de kullanılabilir. çalışma mantığı ise röleye gelen kapı sinyalleri veya acil stop butonlarından gelen sinyallerden biri veya bir kaçı kesildiğinde çıkışı kesmek ve tekrar aynı sinyal geri gelse bile reset sinyali almadan sistemi çalıştırmamaktır. ayrıca bazı tiplerde kapı güvenlik mandallarının iptalini önleyecek şekilde kısa süreli gecikme ile en az 2 sinyalin gelmesini kontrol eden tipleride vardır.
 
kumanda devresini kestirtmek
sistemde plc varsa plc ye bilgi vermek


görevleri vardır.Evet fiyatları yüksektir.Elektronik bir cihaz oluşu ve çalışma prensibinden ötürü fiyat biraz fazladır.En çok kullanılanları schneider elektrik-phoenix contact'dır.
 
acil stop roleleri stop butonlarının normalde kapalı ve normalde açık kontaklarını izlerler buradaki 0-1 yada 1-0 durumuna göre çıkış verirler 0-0 veya 1-1 ise çıkışı keserrek hata çıkışı verirler.
 
acil stop rölesinin hem açık hem kapalı kontakları var. kapalı kontaklar acil stop rölesi üzerinden geçişi anladım peki ben size şunu soracağım... no kontaklar ne işe yarıyor nc üzerinden gelip no üzerinden mi geçiyor ? .............
 
sistem no kontagı üzerinden çalışıyor kardeşim herhangi bir acil stop uyarısında role no kontagını acıp sistemin çalışmasını durduruyor
 
şöyle düşün. çift elle çalışan bir pres var. operatör kolaylık olsun diye bir butonun üzerini kablo bağı ile bağlıyor ve tek elle çalışmak istiyor. işte bu durumda güvenlik rölesi kullanılır. iki butonun kopuk olup olmadığı veya hangi sürelerde basılı kaldığının kontrolünü yaparsın. bu basit bir örnek.
 
iyi akşamlar vinç kontaktörü yapışması sebebiyle bugun bı arıza meydana geldi vinç operetörü vincin üstündeki şalterleri kapatarak durdurmuş , kumandada acil stop vardı ama kontaklar yapıştıgı için vinç durmamış nasıl bir bağlantı yapmalıyız acaba acil stopa bastığımızda komple devreyi kesmesi için teşekkürler
 
Vinçin ana beslemeye sistem gücünü kaldıracak bir kontaktör kullanın. Kontaktörü acil stop butonuna bağlayın. Yapışan kontaklar motorlara aittir. Bu şekilde acil stop ile sistemin enerjisini kesersiniz. Sistemin gücü yüksekse motorla kurulan şalterler kullanabilirsiniz. Acil stop ile sistemi devreden çıkarırsınız.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,559
Kullanıcılar
449,917
Son üye
kasva1965

Yeni konular

Geri
Üst